Buzz

Ο Ντέιβιντ Ογιελόβο θέλει να το φωνάξει να το πει: «Είμαι ο νέος Τζέιμς Μποντ»

στα 10

Αυτή ήταν η δήλωση του Βρετανού μετά την επισημοποιήση πως θα είναι ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που θα διαβάσει βιβλίο του Τζέιμς Μποντ για την audiobook εκδοσή του, παίρνοντας ωστόσο ταυτόχρονα προβάδισμα ανάμεσα στους διεκδικητές του ρόλου μετά τη θητεία του Ντάνιελ Κρεγκ.

Ο Ντέιβιντ Ογιελόβο θέλει να το φωνάξει να το πει: «Είμαι ο νέος Τζέιμς Μποντ»

Και κάπως έτσι ο Ιντρις Ελμπα, που το ονομά του συζητήθηκε ποικιλοτρόπως όταν ακούστηκε πως μπαίνει στην κούρσα ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για το νέο Τζέιμς Μποντ, βγαίνει από την κούρσα και στη θέση του μπαίνει ένας άλλος μαύρος ηθοποιός, Βρετανός κι αυτός με πρόσφατη επιτυχία το ρόλο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο «Selma» της Αβα ΝτιΒερνέ.

Ο Ογιελόβο θα υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ, αλλά και άλλους χαρακτήρες στην audiobook έκδοση του «Trigger Mortis», του νέου βιβλίου με ήρωα τον 007 που έγραψε ο Αντονι Χόροβιτζ. Την επιλογή μάλιστα έκανε το Ιδρυμα του Ιαν Φλέμινγκ, δίνοντας έτσι έξτρα νόημα στην απόφασή του.

«Νιώθω μεγάλη τιμή», δήλωσε ο Ογιελόβο. «Είμαι επίσημα ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη Γη που μπορώ να πω πως είμαι ο νέος Τζέιμς Μποντ - ένα όνομα που είναι το κινηματογραφικό ισοδύναμο του να παίζεις τον "να ζει κανείς ή να μη ζει" μονόλογο. Μου ζητήθηκε επίσημα από το Ιδρυμα του Ιαν Φλέμινγκ και αυτό είναι σπουδαίο.»

Διαβάστε ακόμη: Abso-fucking-lutely! O Τζέισον Στέιθαμ και θα μπορούσε και θα ήθελε να είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ!

David Oyelowo Ως Ερρίκος ο 4ος στην ομώνυμη παράσταση του 2001

Η επιλογή του Ογιελόβο, έστω και για την ηχητική ερμηνεία του Τζέιμς Μποντ έχει το ενδιαφέρον της, αφού ο Βρετανός ηθοποιός υπήρξε, στη θρυλική παράσταση του «Eρρίκου του 4ου» το 2001, ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που ερμήνευσε κεντρικό χαρακτήρα του Σαίξπηρ σε μεγάλη θεατρική παραγωγή, προκαλώντας αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και σε επιστολές μίσους που τον βρήκαν παραλήπτη ζητώντας του ουσιαστικά να μην «φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν».

«Αυτό έγινε 10 χρόνια πριν, οπότε θα ήλπιζε κανείς πως σήμερα δεν υπάρχουν οι ίδιες αντιλήψεις», δήλωσε ο Ογιελόβο που το 2007 άφησε πίσω τη Μ. Βρετανία για να μετακομίσει στο Λος Αντζελες ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο. «Ενας από τους λόγους για τους οποίους μετακόμισα στην Αμερική ήταν γιατί ένιωθα πλέον το κεφάλι μου να χτυπάει πάνω σε ένα γυάλινο τοίχο που δεν μπορούσε να σπάσει με τίποτα. Ευτυχώς, όταν μαύροι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία, γίνονται σπουδαίες δουλειές και αυτό θα έπρεπε να επιβραβευτεί με ακόμη περισσότερες ευκαιρίες.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρότζερ Μουρ δε θεωρεί τον Ιντρις Ελμπα «αρκετά Αγγλο» για να παίξει τον Τζέιμς Μποντ

Selma 607 Στο «Selma» του 2014 ως Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Σχολιάζοντας τις φήμες γύρω από το όνομα του Ιντρις Ελμπα ως επικρατέστερου μέχρι στιγμής για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Κρεγκ όταν αυτός αποχωρήσει από το ρόλο του Τζέιμς Μποντ, ο Ντέιβιντ Ογιελόβο δήλωσε: «Ενας τιτάνας στη μεγάλη οθόνη, έχει όλες τις ποιτότητες που χρειάζεσαι σε έναν Τζέιμς Μποντ. Επειδή οι ταινίες και η τηλεόραση επηρεάζουν την κουλτούρα μας, ένας μαύρος Μποντ θα ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός... μια δήλωση... πέρα από κάθε διασκέδαση.»

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Spectre», την 24η επίσημη κινηματογραφική περιπέτεια του (ακόμη λευκού) Τζέιμς Μποντ: