Buzz

Ο Ρότζερ Μουρ δε θεωρεί τον Ιντρις Ελμπα «αρκετά Αγγλο» για να παίξει τον Τζέιμς Μποντ

στα 10

Σκάνδαλο έχουν προκαλέσει οι (στην καλύτερη περίπτωση, απρόσχετες) δηλώσεις του Ρότζερ 007 Μουρ, ο οποίος θεωρεί ότι ο Ιντρις Ελμπα δεν είναι αρκετά... Αγγλος για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Χμμ....

Ο Ρότζερ Μουρ δε θεωρεί τον Ιντρις Ελμπα «αρκετά Αγγλο» για να παίξει τον Τζέιμς Μποντ

Ο Ρότζερ Μουρ (για πολλούς, ο καλύτερος «Τζέιμς Μποντ» της κινηματογραφικής ιστορίας, αν και οι προτιμήσεις διαφέρουν) έβαλε φωτιές με δήλωσή του σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο ηθοποιός που φόρεσε το ατσαλάκωτο κουστούμι και το φλέγμα του πράκτορα 007 από το 1973 έως και το 1985, ρωτήθηκε για τις φήμες που ήθελαν τον Ιντρις Ελμπα να διαδέχεται τον Ντάνιελ Κρεγκ στο ρόλο του Μποντ.

Διαβάστε ακόμα: Ολα όσα μάθαμε από το teaser trailer του «Spectre»

«Πριν από λίγα χρόνια είχα πει ότι ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζ. θα έκανε έναν καταπληκτικό Μποντ, αλλά φυσικά αστειευόμουν!» δήλωσε ο Μπουρ στο Paris Match.

«Μπορεί τον Τζέιμς να τον έχει ερμηνεύσει ένας Σκωτσέζος, ένας Ουαλός κι ένας Ιρλανδός, όμως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι "Αγγλος-Αγγλος". Παρόλα αυτά (ο Ιντρις Ελμπα) είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά όχι πιστευτή...»

idris elba 607

Φυσικά, ξέσπασε πόλεμος. Ειδικά στα social media, όπου οι φανς εξοργίστηκαν με το ρατσιστικό υπονοούμενο.

«Ο Ιντρις Ελμπα γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στην Αγγλία. Τι δεν τον κάνει ''Αγγλο-Αγγλο" ακριβώς;» ρωτούν, εύλογα, οι περισσότεροι.

Μετά το ωστικό κύμα αντιδράσεων, ο ίδιος ο Μουρ έγραψε στο twitter του μία μάλλον θολή εξήγηση (;).

Idris Elba Roger Moor tweet

Οι ίδιοι οι παραγωγοί του franchise πάντως, στήριξαν τον Ελμπα. «Θα έκανε έναν υπέροχο Μποντ» είπε ο Μάικλ Τζ. Γουίλσον. Η Μπάρμπαρα Μπρόκολι πρόσθεσε: «Είμαι φανατική θαυμάστρια του Ιντρις. Είναι καταπληκτικός σε ό,τι κάνει. Οπότε ξαναρωτήστε με όταν ψάχνουμε για τον επόμενο...»

Να θυμίσουμε ότι η προοπτική να προταθεί ο Ελμπα για τον εμβληματικό ρόλο του υπερπράκτορα όλων των εποχών είχε προκύψει μετά από ένα e mail της Εϊμι Πασκάλ , τότε διευθύντριας της Sony, που είχε διαρρεύσει. Στο μέιλ η Πασκάλ συζητούσε πόσο της άρεσε η ιδέα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο ίδιος ο Ελμπα είχε αντιδράσει με χιούμορ στις φήμες. «Ο Μποντ δεν πρέπει να είναι κάποιος... όμορφος;»

Τα συμπεράσματα δικά σας...

idris elba 2 607

Διαβάστε περισσότερα: