Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014: Η Pink αφιερώνει στο «Μάγο του Οζ»

στα 10

Γνωρίζαμε ήδη πριν από την 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ πως η Ακαδημία θα αφιέρωνε στα 75 χρόνια του «Μάγου του Οζ». Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Λάιζα Μινέλι που ήταν στην αίθουσα, η Pink τραγούδησε το «Over the Rainbow» επιστρέφοντας για λίγο στο... yellow brick road.

Oscars 2014: Η Pink αφιερώνει στο «Μάγο του Οζ»

«Oταν ήμουν παιδί περίμενα δύο πράγματα: τα Χριστούγεννα και, αμέσως πριν από αυτό, την Ημέρα των Ευχαριστιών που σήμαινε... «Μάγο του Οζ». Βλέπετε, τότε μπορούσες να το δεις μόνο μια φορά το χρόνο. Μέσα απ' την ταινία κατάλαβα ότι ήρωες δεν φορούν μόνο κάπες και μάσκες – μπορεί να φορούν κόκκινα γοβάκια. Το 1939, οι θεατές ερωτεύτηκαν ένα κορίτσι, τη Ντόροθι, που ονειρεύτηκε μία ζωή λίγο διαφορετική από τη δική της. Και σ' ένα από τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά ταξίδια της ιστορίας, με τη βοήθθεια μερικών αξέχαστων φίλων (έναν Τενεκεδένιο Ανθρωπο, ένα Δειλό Λιοντάρι και το Σκιάχτρο), η Ντόροθι πραγματοποίησε το όνειρό της. Την ίδια χρονιά, η αθάνατη Τζούντι Γκάρλαντ (μία από τις προσωπικές μου ηρωίδες), κέρδισε ένα τιμητικό βραβείο από την Ακαδημία για αυτό που κατάφερε: να ακολουθήσει τον Δρόμο από Κίτρινα Τούβλα που οδηγούσε κατευθείαν στις καρδιές μας.»

Με αυτά τα λόγια, η Γούπι Γκόλντμπεργκ προλόγισε το αφιέρωμα της 86ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ στην επέτειο των 75 χρόνων του «Μάγου του Οζ». Ειδικά καλεσμένοι για την περίσταση, η Λάιζα Μινέλι και τα ετεροθαλή αδέρφια της Τζόι και Λόρνα Λαφτ υποκλίνονται μέσα στην αίθουσα τιμώντας τη μητέρα τους, Τζούντι Γκάρλαντ.

2 H Λάιζα Μινέλι αποθεώνεται από την αίθουσα

Και η Pink - με κόκκινη τουαλέτα - εμφανίζεται στη σκηνή, με σκηνές της ταινίας να προβάλλονται στο background για να τραγουδήσει - εξαιρετικά το «Over the Rainbow».

Δείτε την εδώ να περπατά στο δικό της yellow brick road:

Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν, λεπτό προς λεπτό, στην 86η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Tags: OSCARS 2014