Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2019: Γνωρίστε την Κριτική Επιτροπή των Ταινιών Μικρού Μήκους

στα 10

Οι Νύχτες Πρεμιέρας μόλις ανακοίνωσαν την φετινή Κριτική Επιτροπή και τα Βραβεία του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους. Διαβάστε αναλυτικά...

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2019: Γνωρίστε την Κριτική Επιτροπή των Ταινιών Μικρού Μήκους

Η 25η (επετειακή φέτος) διοργάνωση του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ποιοι θα πλαισιώνουν την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και τι βραβεία θα δοθούν φέτος.

Για την φετινή 25η διοργάνωση, οι συμμετοχές ξεπέρασαν και τον περσινό αριθμό-ρεκόρ (244) φτάνοντας τις τριακόσιες έντεκα (311). Ποιες έχουν κερδίσει την θέση τους στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα, θα το μάθουμε την Τετάρτη 21 Αυγούστου όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Προς το παρόν ας δούμε ποια είναι τα βραβεία και ποιοι θα τα απονείμουν.

Διαβάστε περισσότερα: Οι Νύχτες Πρεμιέρας κλείνουν τα 25

Η Κριτική Επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποτελείται από τις/τους:

Αμάντα Λιβανού (Πρόεδρος) παραγωγό
Λίνα Νικολακοπούλου στιχουργό
Χρήστο Βούπουρα σκηνοθέτη
Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου ηθοποιό
Δημήτρη Βραχνό ραδιοφωνικό παραγωγό / διευθυντή προγράμματος στον σταθμό Μελωδία

Νύχτες Πρεμιέρας 2019 jury

Tα Βραβεία

Η επιτροπή θα κρίνει τις ταινίες που θα αποτελέσουν την τελική επιλογή του προγράμματος και θα απονείμει τα παρακάτω βραβεία:

  • Α' Καλύτερης Ταινίας
  • Β' Καλύτερης Ταινίας
  • Καλύτερης Σκηνοθεσίας
  • Καλύτερου Σεναρίου
  • Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας
  • Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Το 1ο Βραβείο Καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το 2ο Βραβείο Καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στη Συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, στον πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Μεγάλος Χορηγός του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις του 25ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας στο cinemagazine.gr και στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Ποστερ νύχστες