Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Νύχτες Πρεμιέρας κλείνουν τα 25

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αποκαλύπτει την αφίσα του και την ταινία έναρξης της 25ης διοργάνωσής του.

Flix Team
Οι Νύχτες Πρεμιέρας κλείνουν τα 25

«Τα 25 χρόνια που κλείνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας αντανακλώνται κυριολεκτικά στην φετινή του αφίσα. Οι Νύχτες Πρεμιέρας γιορτάζουν, βάζοντας την πόλη σε πρωταγωνιστικό ρόλο να σχηματίζει τον επετειακό αριθμό τους. Ένα παιχνίδι αντανάκλασης που μας θυμίζει ότι ο ίδιος ο κινηματογράφος είναι γεμάτος εικόνες διαφορετικών αναγνώσεων αρκεί να αλλάξεις την οπτική σου.»

Ετσι περιγράφει ο Βασίλης Μέξης τη βασική ιδέα πίσω από το σχεδιασμό της φετινής, επετειακής αφίσας του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, που ξεκινούν στις 18 Σεπτεμβρίου με τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο, την ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Ποστερ νύχστες

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Μεγάλος Χορηγός του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας είναι η COSMOTE TV.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις του 25ου Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας στο cinemagazine.gr και στο επίσημο site του Φεστιβάλ.