Buzz

Επίθεση! Μία νέα σκηνή από το «Northman», ξεσηκώνει

στα 10

Κυκλοφόρησε μία σκηνή από το «Northman» του Ρόμπερτ Εγκερς, που μάς βάζει σε κλίμα μάχης.

Επίθεση! Μία νέα σκηνή από το «Northman», ξεσηκώνει

Με την τρίτη του ταινία ο Ρόμπερτ Εγκερς μοιάζει να ακολουθεί τους θριάμβους των «The Witch» και «The Lighthouse», με την ίδια δύναμη.

Το «Northman», με πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, μοιάζει να έχει όλα τα συστατικά μίας επικής περιπέτειας, που όμως χώνει τα δόντια του βαθιά στην κουλτούρα των Βίκινγκς, ξεφεύγοντας από κλισέ.

**Δείτε το πρώτο trailer: του «Northman» εδώ

the northman

Γραμμένο από τον Εγκερς και τον Ισλανδό συγγραφέα και ποιητή (και στενό συνεργάτη της Μπιορκ), Σιόν, το «The Northman» θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα δράμα στον κόσμο των Βίκινγκ, στην Ισλανδία του 10ου αιώνα, η ιστορία ενός πρίγκιπα που ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του πίσω στον δέκατο αιώνα - την ιδέα, άλλωστε, έφερε στον σκηνοθέτη ο νεο-Βίκινγκ Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που θα υποδύεται τον κεντρικό ήρωα, με τη Νικόλ Κίντμαν, «σύζυγό του» στο «Big Little Lies», να ενσαρκώνει, εδώ, τη μητέρα του. Το ζηλευτό καστ συμπληρώνουν οι Γουίλεμ Νταφόε, Μπιορκ, Ιθαν Χοκ, Κλες Μπανγκ και Ανια Τέιλορ-Τζόι. Η ταινία γυρίστηκε στην Ισλανδία και την Β. Ιρλανδία πέρσι με τον Εγκερς να συνεργάζεται και πάλι με τον διευθυντή φωτογραφίας των δύο προηγούμενων ταινιών του Τζάριν Μπλασκ.

the northman

Χθες κυκλοφόρησαν και οι πρώτες διθυραμβικές αντιδράσεις στα social media θεατών και κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής (για κανονικές κριτικές υπάρχει εμπάργκο), ενώ πριν λίγες ώρες το στούντιο πόσταρε και μία σκηνή από την ταινία. Μία σκηνή εφόδου των Βίκινγκς σε κάστρο, με τον Σκάρσγκαρντ να σκαρφαλώνει τα τείχη με την επιδεξιότητα πολεμιστή.

Δείτε την και κάντε λίγη υπομονή: η ταινία, με ελληνικό τίτλο «Ο Ανθρωπος Απ’ Τον Βορά», θα κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Απριλίου από την Tulip.