Buzz

No Budget Story στον Δαναό

στα 10

Προβολές της cult ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη, με νέο soundtrack και έξτρα bonus την μικρού μήκους ταινία «Συμπτώματα» του Θάνου Κερμίτση τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου.

Flix Team
No Budget Story στον Δαναό

Μια μοναδική προβολή της ασπρόμαυρης ταινίας «No Budget Story», cult ντεμπούτου του Ρένου Χαραλαμίδη, έρχεται στο Δαναό τη Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Απριλίου.

Η ταινία του 26χρονου τότε Ρένου Χαραλαμπίδη που έκανε πρεμιέρα το 1997 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αφηγείται «τον πόθο ενός νέου που φαντασιώνεται πως είναι σκηνοθέτης, να κάνει μια ποιητική-διαστημική ταινία αυστηρά προσωπικής έκφρασης. Που δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε καν τον ίδιο, αλλά θρέφει την προσωπική του ματαιοδοξία. Για να βρει χρηματοδότηση, το περιβόητο «μπάτζετ», θα μπλέξει με τον καλλιτεχνικό υπόκοσμο. Θα βγει τελικά κερδισμένος αφού θα μάθει καλύτερα τον εαυτό του ξεχνώντας ή καλύτερα αδιαφορώντας για το σινεμά που δεν έχει μέσα του πραγματική ζωή.»

no budget

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ρένο Χαραλαμπίδη η ταινία, ωστόσο, παρά τα χρόνια που πέρασαν, δεν ήταν ολοκληρωμένη.

Επρεπε να περάσουν πάνω από 20 χρόνια για να βρει την μουσική της. Οπως χαρακτηριστικά λέει ο σκηνοθέτης: «Η ταινία όλα αυτά τα χρόνια ήταν για μένα μια εκκρεμότητα. Έπρεπε να αποκτήσει δική της μουσική, μιάς και όταν είχε βγει στις αίθουσες είχα ανασφάλεια και κατέφυγα στην μουσική επιμέλεια από γνωστές μελωδίες που άκουγα όταν έγραφα το σενάριο και προσπέρασα το ενδεχόμενο να γραφτεί πρωτότυπο soundtrack. Είχα αρχίσει να συνθέτω από τότε τα βασικά μουσικά θέματα αλλά οι ελλείψεις μου σαν μουσικός δεν μου επέτρεψαν να κάνω αυτό που μου ζητούσε το φιλμ. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε και έφερε την ωριμότητα μου σαν συνθέτη και την δημιουργία του soundtrack.» Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική περίπτωση, τουλάχιστον στην Ελλάδα, που κινηματογραφική ταινία ξαναπαρουσιάζεται με διαφορετική μουσική. Μια έκπληξη θα περιμένει το σινεφίλ κοινό.»

συμπτώματα

Η προβολή του «No Budget Story» θα συνοδευτεί από την μικρού μήκους ταινία «Συμπτώματα» του Θάνου Κερμίτση που διαδραματίζεται έπειτα από ένα παράνομο πάρτι εν μέσω καραντίνας, όταν ένας μοναχικός εργένης αρχίζει και εμφανίζει συμπτώματα που θα τον οδηγήσουν στο κατώφλι του Θανάτου… ή και μιας Νέας Ζωής.

Στα τέλη του 2020, η ΑbFab Productions ανέθεσε σε μια ομάδα σκηνοθετών να δημιουργήσουν ιστορίες σχετικά με την πρωτόγνωρη εμπειρία του εγκλεισμού, χρηματοδότησε και παρήγαγε τις ιδέες των δημιουργών. Ο Θάνος Κερμίτσης, σκηνοθέτης της ταινίας λέει χαρακτηριστικά: «Δυο καραντίνες, τέσσερις τοίχοι. Στοιχεία που μας έφεραν όλους αντιμέτωπους με τα όρια μας, τις σκέψεις μας και τους φόβους μας, ιδιαίτερα με αυτούς της μοναξιάς, της αρρώστιας και του θανάτου. Υποθέτω κι εγώ, όπως και ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας, ήθελα να κάνω κάτι για να νιώσω ζωντανός, να νιώσω πιο "εδώ". Ταινία για την καραντίνα, εν μέσω καραντίνας; Ταινία για την καραντίνα, εν μέσω καραντίνας λοιπόν.Κάτι για να ξορκιστεί, με μαύρο χιούμορ το κάθε "γαμωσαλόνι" που μας έπνιξε και μας ήπιε το αίμα.»


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Δαναού.

no budget