Buzz

Τα σινεμά της Νέας Υόρκης ανοίγουν μετά από ένα ολόκληρο χρόνο κλειστά

στα 10

Με (υπερβολικά) μειωμένη πληρότητα ανοίγουν οι αίθουσες της Νέας Υόρκης από τις 5 Μαρτίου.

Τα σινεμά της Νέας Υόρκης ανοίγουν μετά από ένα ολόκληρο χρόνο κλειστά

«Δεν είστε απαραίτητοι και το ρίσκο είναι μεγάλο.» Ηταν 18 Αυγούστου όταν ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, είχε αποφασίσει την επ' αόριστον παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας των κινηματογράφων της πόλης της Νέας Υόρκης. Χτες αποφάσισε την άρση της.

Την ανακοίνωση έκανε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, προσθέτοντας πως τα σινεμά θα ανοίξουν με 25% πληρότητα και όχι με περισσότερους από 50 θεατές την κάθε προβολή, επιμένοντας πως όλα τα μέτρα που εννοούνται (μάσκες, απολύμανση, αποστάσεις) θα πρέπει να τηρούνται με υποδειγματική αυστηρότητα.

Το άνοιγμα των κινηματογράφων - έστω και σε αυτήν την κλίμακα - ακολουθεί την ελαφριά χαλάρωση των μέτρων στην Πολιτεία. Μεγάλοι χώροι εκδηλώσεων όπως το Madison Square Garden ή το Barclays Center, όπως και θεματικά πάρκα μπορούν επίσης να ανοίξουν με μειωμένη πληρότητα. Δεν ισχύει το ίδιο για το Μπρόντγουεϊ που μένει κλειστό ακόμη κι αν δοθεί άδεια για περιορισμένο άνοιγμα όπως σε αυτό των κινηματογράφων.

Οπως ήταν αναμενόμενο οι μετοχές των μεγάλων αλυσίδων, της AMC και της Cinemark ανέβηκαν λίγο μετά την ανακοίνωση του Κουόμο, ενώ και οι αιθουσάρχες υποδέχθηκαν το νέο με συγκρατημένο αλλά ενθουσιασμό. Ολοι πιστεύουν πως αυτό είναι΄ενα πρώτο βήμα για να επιστρέψει ο κόσμος στις αίθουσες και για τα στούντιο να αναθεωρήσουν τους προγραμματισμούς τους και να αρχίσουν να διοχετεύουν μεγάλες ταινίες στην αγορά.

Χθες ανακοινώθηκε και το σταδιακό άνοιγμα των κινηματογράφων στην Αγγλία, τον Απρίλιο για τα θερινά σινεμά και τον Μάιο για τα χειμερινά. Στην Ελλάδα η λογική λέει πως θα ανοίξουν κατευθείαν τα θερινά σινεμά και τα χειμερινά θα αναμένουν τα νεότερα της επιδημίας για να ανοίξουν με το καλό από Σεπτέμβρη.

new york movie theater