Industry

«Δεν είστε απαραίτητοι και το ρίσκο είναι μεγάλο.» Ο Αντριου Κουόμο κρατά επ' αόριστον κλειστά τα σινεμά της Νέας Υόρκης

στα 10

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δεν μάσησε τα λόγια του.

«Δεν είστε απαραίτητοι και το ρίσκο είναι μεγάλο.» Ο Αντριου Κουόμο κρατά επ' αόριστον κλειστά τα σινεμά της Νέας Υόρκης

Ο Κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, προσγείωσε απότομα την αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου. Επιχειρήσεις ανοίγουν σταδιακά σε ολόκληρη την πολιτεία και στην πόλη της Νέας Υόρκης, όχι όμως και οι κινηματογράφοι.

Δείτε ακόμη: Για όλα τα (κομμένα) φιλιά στο φινάλε του «Σινεμά ο Παράδεισος»

«Το θέμα είναι το επίπεδο του ρίσκου. Εάν κοιτάξετε τα στατιστικά, ξεκινήσαμε με τις πιο απαραίτητες επιχειρήσεις που έχουν το μικρότερο ρίσκο. Κι από εκεί προχωρήσαμε σταδιακά ως τις λιγότερο απαραίτητες επιχειρήσεις με το μέγιστο ρίσκο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παριστάμενων,» είπε ο Κουόμο. Και συνέχισε, για να μην μείνει ούτε η ελάχιστη απορία, «Είμαι σίγουρος ότι πολύς κόσμος θα πει, "δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να πηγαίνω σινεμά". Αλλά στην κλίμακα επικινδυνότητας, μια κινηματογραφική αίθουσα είναι λιγότερο απαραίτητη και περισσότερο επικίνδυνη. Προϋποθέτει ανθρώπινο συγχρωτισμό. Εχει ένα σύστημα εξαερισμού. Κάθεσαι εκεί για πολλή ώρα. Ακόμα κι αν η αίθουσα λειτουργεί στο 50% της χωρητικότητάς της, με ένα ή δύο καθίσματα κενά μεταξύ των θεατών, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν είναι τόσο ψηλά στη λίστα αναγκαιότητας.»

Αρα, επ' αόριστον, τα σινεμά της Νέας Υόρκης αλλά και του Λος Αντζελες θα παραμείνουν κλειστά. Από την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανοίγουν σταδιακά κινηματογραφικές αίθουσες, αλυσίδες (όπως τα AMC) ή μεμονωμένες, σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, με την πρόβλεψη να λειτουργήσει η αγορά κατά το 67%.