Buzz

Οι κινηματογράφοι στην Αγγλία θα ανοίξουν από τις 12 Απριλίου και μετά

στα 10

Ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για το άνοιγμα των κινηματογράφων, κλειστών και θερινών.

Flix Team
Οι κινηματογράφοι στην Αγγλία θα ανοίξουν από τις 12 Απριλίου και μετά

Οι κινηματογράφοι κλειστού τύπου στην Αγγλία μπορούν να ανοίξουν προσωρινά από τις 17 Μαΐου με χωρητικότητα έως 1.000 άτομα ή το 50% της χωρητικότητάς τους, όπως περιγράφεται στην ενημέρωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων σχετικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την μτετάδοση της πανδημίας της Covid-19.

Το άνοιγμα των «χειμερινών» κινηματογράφων ανήκει στο «τρίτο βήμα» του σχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει επίσης τα εσωτερικά και διεθνή ταξίδια και το άνοιγμα των θεάτρων. Τα drive-ins και τα θερινά (ανοιχτού τύπου) σινεμά θα μπορούν να ανοίξουν από τις 12 Απριλίου στο «δεύτερο βήμα» του σχεδίου, μαζί με τα γυμναστήρια, τις υπαίθριες παμπ και τα υπαίθρια εστιατόρια.

Ολα τα βήματα του σχεδίου «απελευθέρωσης» από τα περιοριστικά μέτρα για την Αγγλία εξαρτώνται από τη συνεχιζόμενη διάθεση εμβολίων στον πληθυσμό, με την κυβέρνηση να στοχεύει στο να έχουν λάβει την πρώτη τους από τις δύο δόσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου όλοι οι ενήλικες.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την επιβολή περιορισμών σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο εάν είναι απαραίτητοι για την καταστολή μιας νέας παραλλαγής του ιού», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ωστόσο, περιέγραψε επίσης τον χάρτη του ανοίγματος της χώρας ως «προσεκτικό αλλά και μη αναστρέψιμο», υποδηλώνοντας ότι μόλις αρθούν οι περιορισμοί, δεν θα εφαρμοστούν ξανά.

Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εισαγωγής «πιστοποιητικών κατάστασης Covid» - εγγράφων τύπου διαβατηρίου που θα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης ή αθλητισμού να δέχονται μόνο εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Η ιδέα των διαβατηρίων Covid έχει αποδειχθεί ήδη διχαστική σε πολλές χώρες της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), με τους επικριτές να καταδικάζουν την εφαρμογή τους ως παραβίαση των ελευθεριών των πολιτών.

Ο Φιλ Κλαπ, διευθύνων σύμβουλος των αιθουσαρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε την αμήχανη αντίδρασή του σχετικά με την ημερομηνία του Μαΐου.

«Παρά το υποδειγματική παροχή ασφαλούς εμπειρίας των κινηματογράφων, πριν από το τελευταίο lockdown, είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα σινεμά μας νωρίτερα.»

Ωστόσο ο Μάιος είναι η πιο πιθανή ημερομηνία άνοιγμα των κινηματογράφων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και στην Ελλάδα που αναμένεται να φτάσουμε κατευθείαν στο άνοιγμα των θερινών σινεμά, με τα χειμερινά σινεμά να ευελπιστούν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση το φθινόπωρο του 2021.

Διαβάστε ακόμη: «Διαφάνεια τώρα!» για τις πλατφόρμες στον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα