Buzz

«Mrs. America»: Στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι υπέροχη ως μισητή αντιφεμινίστρια

στα 10

Στο ρόλο της Φίλις Σλάφλι, η Μπλάνσετ θα δώσει μάχη κατά της ισότητας των γυναικών στην εργασία!

«Mrs. America»: Στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι υπέροχη ως μισητή αντιφεμινίστρια

«Mrs. America» θα λέγεται η νέα σειρά οκτώ επεισοδίων του FX που έχει τραβήξει τόσο έντονα την προσοχή μας. Οχι μόνο επειδή πρωταγωνιστεί η Κέιτ Μπλάνσετ και μια ομάδα από τις πιο διακριτές, προκλητικές, ενδιαφέρουσες γυναίκες ηθοποιούς της εποχής, αλλά και γιατί, βασισμένη σε μια εξολοκλήρου πραγματική ιστορία, αφηγείται την προσπάθεια νομικής επικύρωσης των φύλων στην Αμερική του '70, που απέτυχε εξαιτίας μιας γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα: Η Κέιτ Μπλάνσετ και η Σάρα Πόλσον στο βίντεο που θα σας φτιάξει τη μέρα (το μήνα, το χρόνο...)

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Mrs. America», η σειρά εξιστορεί το κίνημα που αγωνίστηκε να επικυρώσει το ERA, την Τροπολογία για Ισα Δικαιώματα και παρουσιάζει την απρόσμενη, αρνητική αντίδραση της οποίας ηγήθηκε μια γυναίκα, η Φίλις Σλάφλι. Μέσα από το βλέμμα των γυναικών της εποχής - τόσο της Σλάφλι, όσο και των φεμινιστριών του Δεύτερου Κύματος, σαν την Γκλόρια Στάινεμ, τη Σίρλεϊ Τσίσολμ, την Μπέλα Αμπζαγκ και την Τζιλ Ράκελσχαους - η σειρά εξερευνά το πώς ένα από τα πιο σκληρά πεδία μάχης στους πολιτισμικούς πολέμους της δεκαετίας του '70 οδήγησε στην άνοδο της Ηθικής Πλειοψηφίας και άλλαξε για πάντα το πολιτικό τοπίο της κοινωνίας μας.

Η τροπολογία δεν πέρασε ποτέ στο αμερικανικό σύνταγμα: ενώ θα εγγυόταν την ισότητα των γυναικών με τους άνδρες και την προστασία τους από προκαταλήψεις στον εργασιακό χώρο, εξαιτίας του έντονου ακτιβισμού της συντηρητικής Φίλις Σλάφλι, καταψηφίστηκε, οδηγώντας μ' ένα αδιάσπαστο ιστορικό νήμα στις σημερινές, αντίστοιχες διεκδικήσεις του νέου φεμινιστικού κύματος. Η Κέιτ Μπλάνσετ θα υποδυθεί, στην πρώτη τηλεοπτική δουλειά της, τη... μισητή αντι-φεμινίστρια Φίλις Σλάφλι, ενώ το υπόλοιπο καστ μοιάζει ονειρεμένο. Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες των ηθοποιών στους ρόλους τους.

Phyllis Schlafly 607

Το σενάριο το γράφει ο Νταβί Γουάλερ, γνωστός για το «Mad Men», ο οποίος θα έχει και τα καθήκοντα showrunner, ενώ την παραγωγή θα αναλάβει η Στέισι Σερ («Django Unchained», «Erin Brockovich»). Το «Mrs. America» βρίσκεται αυτό τον καιρό σε γυρίσματα, με πλάνο να βγει στον αέρα στις αρχές του 2020.

mrs. america 607Κέιτ Μπλάνσετ | Φίλις Σλάφλι

mrs. america 607Ρόουζ Μπερν | Γκλόρια Στάινεμ

mrs. america 607Σάρα Πόλσον | Αλις, μυθοπλαστική ηρωίδα

mrs. america 607Τρέισι Ούλμαν | Μπέτι Φρίνταν

mrs. america 607Μάργκο Μάρτιντεϊλ | Μπέλα Αμπζαγκ

mrs. america 607Ελίζαμπεθ Μπανκς | Τζιλ Ράκελσχαους, υπάλληλος του Λευκού Οίκου, φεμινίστρια και σύζυγος του πρώτου επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, υπό του Προέδρου Νίξον

mrs. america 607Ούζο Αντούμπα | Σίρλεϊ Τσίσολμ

mrs. america 607Τζέιμς Μάρσντεν | Φίλιπ Κρέιν, Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής

mrs. america 607Τζον Σλάτερι | Φρεντ Σλάφλι

Διαβάστε ακόμα: