Industry

To Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου σαλπάρει για τη Ρόδο

στα 10

Ξεκινούν οι εργασίες του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στη Ρόδο

To Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου σαλπάρει για τη Ρόδο

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου MFI Script 2 Film Workshops 2021, μετά από 23 χρόνια επιτυχών διοργανώσεων, πρόκειται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει τις εργασίες του στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από τις 10 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιό των εργαστηρίων αυτών, 50 δημιουργοί από την Ευρώπη και τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, θα αναπτύξουν 25 κινηματογραφικά σενάρια, 3 σενάρια τηλεοπτικών σειρών και 6 υπό ανάπτυξη ντοκιμαντέρ, αντλώντας έμπνευση από το μαγευτικό χώρο των Καταλυμάτων της Ισπανίας και της Γαλλίας και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Ταυτόχρονα θα εκπαιδευτούν και 6 βοηθοί καθηγητές στην καθοδήγηση ομάδας και ανάπτυξη σεναρίου.

Τα εργαστήρια θα πλαισιώνουν, όπως πάντα, masterclasses, διαλέξεις και προβολές που θα πραγματοποιηθούν στο Κατάλυμα της Ισπανίας τηρώντας ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε απόλυτη εναρμόνιση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΕ.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΜΙΚ. και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.


Διαλέξεις

Τη Δευτέρα 11/10 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του Βέλγου Michel Sabbe, που θα εστιάζει στην τέχνη των τηλεοπτικών σειρών.
Την Τετάρτη 13/10 και ώρα 18:30 η Γαλλίδα παραγωγός και σύμβουλος ανάπτυξης Isabelle Fauvel θα αναλύσει τεχνικές & βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης project.

Προβολές ταινιών

Παρασκευή,15/10 και ώρα 18:00 θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα (με αγγλικούς υπότιτλους).
Σάββατο, 16/10 και ώρα 18:00 θα προβληθούν βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα (με αγγλικούς υπότιτλους).


Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe/MEDΙA, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Νισύρου, το Δήμο Ρόδου, την ΕΡΤ και το ΕΚΟΜΕ.

Ευχαριστίες - το Δήμο Ρόδου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Σύλλογο για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου, τη Γαλλική Προξενική Αρχή στη Ρόδο, και την κυρία Αλίκη Μοσχή-Γκογκέ, για την πολύτιμη συνδρομή τους στην υλοποίηση του εργαστηρίου στη Ρόδο


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚ

Ανάπτυξη σεναρίου & project

Χριστίνα Λαζαρίδη, (διευθύντρια σπουδών, διευθύντρια του τμήματος σεναρίου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Columbia της Ν. Υόρκης, με υποψηφιότητες για Όσκαρ στο ενεργητικό της)
Jan Fleischer (καθηγητής σεναρίου στην FAMU, τ. National Film and Television School του Λονδίνου)
Νίκος Παναγιωτόπουλος, συγγραφέας, σεναριογράφος (καθηγητής στο ΕΑΠ και στη Σχολή Σταυράκου)
Ana Sanz Magallón, επιμελήτρια σεναρίων (με πάνω από 30 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές),
Δημήτρης Εμμανουηλίδης σκηνοθέτης-σεναριογράφος (επιμελητής σεναρίου σε συνεργασία με το Meetings on the Bridge και άλλα προγράμματα)
Michel Sabbe σεναριογράφος για κινηματογράφο και τηλεόραση, συνεργάτης της Βελγικής RTBF
Ove Jensen, καθοδηγητής ανάπτυξης ντοκιμαντέρ, με τεράστια εμπειρία στο χώρο του ντοκιμαντέρ, συνεργάτης με το EDN, το European Film Market, Sunny Side of the Doc και το MIPDOC
Marco Gastine, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ανάπτυξης ντοκιμαντέρ
Pavel Jech (FAMU International, πανεπιστήμιο Yale, του Berlinale Talent Campus και του MIDPOINT)
Δημήτρης Γιατζουζάκης, σκηνοθέτης-σεναριογράφος (καθηγητής στη σχολή Σταυράκου)

Παραγωγή και Υλοποίηση

Simon de Santiago (παραγωγός ταινιών όπως «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ», «ΑΓΟΡΑ», «REGRESSION» του Alejandro Amenábar και «BIUTIFUL» του Alejandro González Iñárritu)
Martina Bleis, industry expert / συμπαραγωγές (διευθύντρια του φόρουμ συμπαραγωγών της Berlinale)
Marjorie Bendeck, industry expert / pitching (συν-διευθύντρια του Φεστιβάλ Connecting Cottbus)
Isabelle Fauvel (παραγωγός με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη project)
Nicolò Gallio (PHD Film Marketing & Audience Development)

Τα MFI Script 2 Film Workshops 2021 περιλαμβάνουν:

έναν πρώτο κύκλο εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο (2-16/7),
μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο,
ένα δεύτερο κύκλο στην πόλη της Ρόδου (10-17/10)
και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του ΜΙΚ. και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Τα MFI Script 2 Film Workshops υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τους Δήμους Νισύρου & Ρόδου, την ΕΡΤ και το Εθνικό Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας ΑΕ (ΕΚΟΜΕ ΑΕ). Συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Forum Συμπαραγωγών Crossroads, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Αγορά Thessaloniki Doc Market, το Sofia Meetings, το Meetings On The Bridge, το Visions du Reel του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Νιόν, το DOK Industry του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Σταυράκου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

mfi rhodes oct 2021

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.