Industry

Τετραήμερο αφιέρωμα στον Μενέλαο Καραμαγγιώλη στη Serpentine Gallery, στο Λονδίνο

στα 10

Από τις μικρού μήκους του ως το «J.A.C.E.» και τα ντοκιμαντέρ του, η Serpentine γεμίζει με τη «life cinematic» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, από τις 27 ως τις 30 Μαρτίου 2023.

Flix Team
Τετραήμερο αφιέρωμα στον Μενέλαο Καραμαγγιώλη στη Serpentine Gallery, στο Λονδίνο
φωτό: Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους

Τέσσερις δεκαετίες σε τέσσερις ημέρες: Η Serpentine Gallery στο Λονδίνο, ένας από τους πιο αιχμηρούς, εθιστικούς χώρους τέχνης τής πόλης, αφιερώνει στον Μενέλαο Καραμαγγιώλη, παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές του πολύπλευρου έργου του.

Διαβάστε ακόμη: Love Unbound Festival | Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την αγάπη

«Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης,» γράφει η περιγραφή του αφιερώματος, «υπογράφει μεγάλου μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, installations και ραδιοφωνικές ταινίες με πρωταγωνιστές πραγματικούς, παραμελημένους ήρωες και διαπερνούν τα όρια και τα στερεότυπα, λειτουργώντας ως ένα απαραίτητο εργαλείο για διάλογο και κοινωνική αλλαγή.»

jace J.A.C.E.

Το αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 17 ως και τις 30 Μαρτίου και θα προβάλλει το «ROM», το εμβληματικό ντοκιμαντέρ του 1989, το «J.A.C.E.», την πληθωρική, βραβευμένη ταινία μυθοπλασίας του 2012 και μια επιλογή από μικρού μήκους τού σκηνοθέτη. Επίσης, την Τρίτη, 28 Μαρτίου, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης θα παραδώσει τη διάλεξη «Life Cinematic», με αναφορά στη δουλειά του από το 1980 ως σήμερα, μια εμβύθιση στις συναρπαστικές ιστορίες και τη ζωή αφανών ηρώων, αλλά και την εξερεύνηση των ορίων ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία κι ανάμεσα στην αληθινή ζωή και το σινεμά. Τη διάλεξη θ' ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με τον Χανς Ούλριχ Ομπριστ, Καλλιτεχνικό Διευθυντή τής Serpentine.

Διαβάστε ακόμη: Το Μυστήριο 84 Πανηγύρι έρχεται από τις 21-23 Απριλίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας

Διαβάστε αναλυτικά εδώ περισσότερα για το αφιέρωμα, είτε για να το παρακολουθήσετε αν είστε στο Λονδίνο, είτε απλώς για να καμαρώσετε.