Buzz

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου βλέπουμε «Το Σώσε» του Εκτορα Λυγίζου σε live streaming

στα 10

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και την παράταση που πήρε, το πρώτο μεγάλο θεατρικό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη νέα σεζόν κλείνει με μια παράσταση που μπορούν να δουν όλοι.

Flix Team
Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου βλέπουμε «Το Σώσε» του Εκτορα Λυγίζου σε live streaming

Το θεατρικό έργο του Μάικλ Φρέιν «Το Σώσε» (πρωτότυπος τίτλος: «Noises Off») γράφτηκε το 1982 και πρόκειται για μία φάρσα που μελετά το ανέβασμα μία θεατρικής παράστασης και πώς το παρασκήνιο μπορεί να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το προσκήνιο. Πώς η πραγματικότητα μπλέκεται (και ίσως χάνεται) μέσα στην περφόρμανς, πώς ο ηθοποιός παθαίνει εμμονή με την περσόνα του και χάνει τα όριά του. Ενα παιχνίδι αλήθειας-ψέματος, μία σπουδή στις γκρίζες γραμμές ανάμεσα τους.

Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη θεατρική παράσταση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τη φετινή σεζόν, σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία του Εκτορα Λυγίζου, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Μιχάλη Κίμωνα, Γιάννη Κλίνη, Σοφία Κόκκαλη, Εμιλυ Κολιανδρή, Αννα Μάσχα, Αρη Μπαλή, Αρετή Σεϊνταρίδου και πανταχού παρόν το επιβλητικό σκηνικό της Κλειούς Μπομπότη.

Το Σώσε

«Το ήξερα πολύ καιρό αυτό το έργο, με ιντρίγκαρε πάντα, ήταν ένα από τα πρότζεκτς που έψαχνα μια ευκαιρία για να το κάνω. Μου άρεσε ότι σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις ένα παιχνίδι. Ενα παιχνίδι με τη δουλειά μας, το θέατρο. Ουσιαστικά παίρνεις μια απόσταση για να ξανακοιτάξεις το θέατρο. Είναι πολύ καλογραμμένο -και στο επίπεδο της φάρσας και, συγχρόνως, στο σχόλιο πανω στη φάρσα- κι, επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρον το κομμάτι της διάδρασης της ομάδας και των διαφορετικών χαρακτήρων», είχε δηλώσει στο Flix ο Εκτορας Λυγίζος λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης.

Διαβάστε αναλυτικά: «Στην τέχνη χρειάζεσαι πειθαρχία, για να απελευθερώσεις το χάος»: Ο Εκτορας Λυγίζος δεν επιτρέπει να γίνεται «Το Σώσε»

Σήμερα, Σάββατο 27 Οκτωβρίου, η τελευταία παράσταση του «Σώσε» θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε live streaming ακριβώς στις 20:30. Μπαίνετε εδώ και ακολουθείτε τις οδηγίες παρακάτω. Για τα υπόλοιπα, ευθύνεται μόνο η... τέχνη.

Το Σώσε


Οδηγίες για το live streaming από τη Στέγη

Η ζωντανή αναμετάδοση θα ξεκινήσει στις 20:30, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Για να την παρακολουθήσετε, θα χρειαστεί:

1. Να πατήσετε play, ώστε να αρχίσει η αναμετάδοση. 2. Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε την παράσταση μέσα από browser Chrome, Edge ή Mozilla Firefox. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον άλλον browser θέλετε, αλλά ο Internet Explorer ενδεχομένως να παρουσιάσει προβλήματα στους χρήστες.3. Συνιστάται σύνδεση ενσύρματου Ίντερνετ, αλλά το live streaming υποστηρίζεται και σε φορητές συσκευές.

Το Σώσε