«Μικρές Κυρίες»: Πώς η Σίρσα Ρόναν απαίτησε το ρόλο της «Τζο»

BUZZ 28 NOV  /  Πόλυ Λυκούργου

H Σίρσα Ρόναν δεν ζήτησε. Δεν πέρασε από ακρόαση. Απλώς είπε στην Γκρέτα Γκέργουιγκ «Εγώ είμαι η Τζο».

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ είχαν δημιουργήσει αρκετό buzz από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν. Μία νέα ανάγνωση στο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές (όχι μόνο) κοριτσιών, από μία από τις γυναίκες σκηνοθέτες που αποτελεί φωνή κι άποψη στο νέο Χόλιγουντ, την περιμένουμε με ανυπομονησία.

Kαι παρόλο που η «Εϊμι» ήταν η ηρωίδα που θα ήθελαν όλα τα κορίτσια να ταυτιστούν, η μεγαλύτερη αδελφή, «Τζο», ενώ δεν είχε τους προβολείς πάνω της, πάντα έκλεβε την παράσταση.

Διαβάστε κι αυτό: Οι πρώτες αντιδράσεις για τις «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ

saoirse ronan 607 1

Ακόμα και στις κινηματογραφικές μεταφορές του μυθιστορήματος, η Τζο έχει το άστρο. Στην εκδοχή του 1933 του Τζορτζ Κιούκορ, την ερμηνεύει η μοναδική Κάθριν Χέμπορν. Το 1994, στην μεταφορά της Γκίλιαν Αντερσον, η Γουινόνα Ράιντερ (το "It" κορίτσι των 90ς).

Και φέτος, στο «Little Women» της Γκρέτα Γκέργουιγκ συναντάμε την οσκαρική Σίρσα Ρόναν. Σωστή επιλογή της Γκέργουιγκ, σκεφτόμαστε. Και διαβάζουμε κάτι ακόμα καλύτερο: δεν ήταν επιλογή, ήταν ανάγκη!

saoirse ronan 607 2

Από όσα αφηγούνται σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια, η 25χρονη Ρόναν κέρδισε το ρόλο, απαιτώντας τον.

«Την συνάντησα κάπου και της χτύπησα τον ώμο.» ομολογεί η Ρόναν. «Εμαθα ότι ετοιμάζεις τις "Μικρές Κυρίες". Εγώ είμαι η "Τζο"». Αυτό της είπα. Δεν το συνηθίζω, αλλά το έκανα...»

«Την ένιωσα. Γιατί αυτό είχα κάνει κι εγώ στην Εϊμι Πασκάλ και τη Sony όταν τους εξηγούσα την ιδέα μου» συμπληρώνει η Γκέργουιγκ. «Ηταν πολύ πριν σκηνοθετήσω το "Lady Bird΅. Δεν ήμουν στην κορυφή της λίστας τους, δεν ήμουν στην κορυφή λίστας κανενός παραγωγού ή στούντιο. Ομως τους είπα, απλά, ότι πρέπει να το κάνω εγώ.»

«Δεν συνηθίζω να εμφανίζομαι σε γραφεία και να διεκδικώ κάτι. Και τώρα που την ξέρω, ούτε η Σίρσα το συνηθίζει. Οπότε χαίρομαι για το θάρρος και το πάθος που δείξαμε. Ετσι έγινε η ταινία...»

Ανυπομονούμε κορίτσια.

Διαβάστε περισσότερα:

saoirse ronan 607 3

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.