Buzz

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθετεί τις «Μικρές Κυρίες» με Μέριλ Στριπ, Εμα Στόουν, Σίρσα Ρόναν και Τίμοθι Σαλαμέ

στα 10

Η σκηνοθέτιδα του «Lady Bird» ετοιμάζεται να ξαναζωντανέψει στο σινεμά το κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Αλκοτ με ένα εντυπωσιακό καστ.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθετεί τις «Μικρές Κυρίες» με Μέριλ Στριπ, Εμα Στόουν, Σίρσα Ρόναν και Τίμοθι Σαλαμέ

Οι «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Αλκοτ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οχι μονάχα επειδή η ιστορία των τεσσάρων αδελφών που βαδίζουν προς την ενηλικίωση με φόντο τα μεθεόρτια του αμερικανικού εμφυλίου αποτελεί ένα από τα πιο πολυαγαπημένα νεανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Αλλά επειδή, επιπλέον, το βιβλίο, που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1869, έχει ήδη γνωρίσει μια εξαιρετική κινηματογραφική διασκευή, το 1994, δια χειρός της Αυστραλέζας Γκίλιαν Αρμστρονγκ, με πρωταγωνιστές τους Σούζαν Σαράντον, Γουινόνα Ράιντερ, Κίρστεν Ντανστ, Κλερ Ντέινς και Κρίστιαν Μπέιλ.

Η Sony έχει εδώ και αρκετά χρόνια στα σκαριά μια νέα κινηματογραφική μεταφορά, έχοντας αρχικά αναθέσει στη Σάρα Πόλεϊ και κατόπιν στην Γκρέτα Γκέργουιγκ τη σεναριακή διασκευή του βιβλίου. Μετά τη θριαμβευτική υποδοχή του «Lady Bird», όμως, του σκηνοθετικού ντεμπούτου της Γκέργουιγκ, που την έχρισε μόλις την πέμπτη γυναίκα στην ιστορία των Οσκαρ που βρέθηκε υποψήφια στην κατηγορία της σκηνοθεσίας, δεν προκαλεί καμία έκπληξη που το στούντιο αποφάσισε να της αναθέσει και τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Ετοιμάστε τα χαρτομάντιλα! Νέο τρέιλερ για το «Beautiful Boy» με τον Τίμοθι Σαλαμέ

Greta Gerwig 607 Η Γκρέτα Γκέργουιγκ στα γυρίσματα του «Lady Bird»

Και ήδη το φιλμ έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό καστ: σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Γκέργουιγκ θα ξανασυνεργαστεί με τη Σίρσα Ρόναν και τον Τίμοθι Σαλαμέ, οι οποίοι θα αναλάβουν τους ρόλους της εκκολαπτόμενης συγγραφέα Τζο και του Λόρι, αντίστοιχα, η Εμα Στόουν και η Φλόρενς Πιου (η νεαρή χαρισματική πρωταγωνίστρια του «Λαίδη Μάκμπεθ») θα υποδυθούν τις Μεγκ και Εϊμι, ενώ η Μέριλ Στριπ θα ερμηνεύσει τη Μάρμι, τη μητέρα των τεσσάρων αδελφών. Μονάχα ο ρόλος της Μπεθ απομένει να καλυφθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα, και το φιλμ ίσως ξεκινήσει γυρίσματα πολύ πιο σύντομα απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Μάλιστα, όπως κυκλοφόρησε στα μέσα Αυγούστου, στο καστ προστίθεται και η Λόρα Ντερν, χωρίς ακόμα να ξέρουμε σε ποιο ρόλο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν μια καινούργια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου έπρεπε οπωσδήποτε να συμβεί, η Γκέργουιγκ είναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος για να της χαρίσει την ευαισθησία και τη φρεσκάδα που της αξίζουν.

Μέχρι τότε, δείτε παρακάτω το τρέιλερ για το «Little Women» του 1994.


Διαβάστε ακόμη