Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτές είναι οι 20 ταινίες με τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

στα 10

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων των κριτικών ενώσεων και τις υποψηφιότητες στα μεγαλύτερα προοσκαρικά βραβεία, να ποιες ταινίες βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας της πιο παράξενης οσκαρικής χρονιάς.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες με τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Η φετινή οσκαρική κούρσα είναι η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων χρόνων και θα ήταν τέτοια, ακόμη κι αν η υγειονομική κρίση δεν είχε αλλάξει τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα της σύγχρονης ζωής, παγκοσμίως και, όπως φαίνεται, με αντοχή που δεν μοιάζει να εξαντλείται.

Το 2020 ήταν εμβληματική χρονιά για το Χόλιγουντ και την Αμερική που είδαν όχι μόνο το κίνημα του #BlackLivesMatter να σαρώνει και τον Πρόεδρο τους να αλλάζει μέσα σε σκηνές πρωτοφανούς αλλοφροσύνης, αλλά και μια ολόκληρη βιομηχανία να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται τις αντοχές της σε πολλών και διαφόρων ειδών... αντιθέσεις. Πλατφόρμες εναντίον κινηματογραφικών αιθουσών, blockbusters εναντίον μικρών ανεξάρτητων ταινιών, στρατόπεδα που αυξάνονται και γιγαντώνουν τη συζήτηση για το ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον του σινεμά, όπως το γνωρίζαμε.

Μετά και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Σφαιρών, αλλά και των πιο ισχυρών σωματείων - λείπει μόνο αυτό των παραγωγών, ας δούμε τις είκοσι ταινίες που μοιάζουν επικρατέστερες να γεμίσουν την κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - με πιο πιθανές φέτος τις 9 επιλογές - αλλά και από τις οποίες θα προκύψουν κατά βάση και οι υποψηφιότητες σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς


trial H Δίκη των 7 του Σικάγου

Στην (πολύ) κορυφή των στοιχημάτων βρίσκεται για την ώρα η «Δίκη των 7 του Σικάγου», κάτι που μοιάζει λογικό, αφού η ταινία του Ααρον Σόρκιν ικανοποιεί και την πολιτική επικαιρότητα χωρίς να απομακρύνεται και αισθητά από τις επιταγές της Ακαδημίας. Το «Nomadland», παρά τη σαρωτική του νίκη στις ενώσεις κριτικών και τη σίγουρη παρουσία του στις υποψηφιότητες, δεν είναι ακριβώς το φαβορί για πολλές και μεγάλες νίκες, το «Minari» έρχεται δυναμικά για να αποδείξει πως μια συγκινητική ιστορία που υπενθυμίζει, σε όσους το ξέχασαν, το αμερικάνικο όνειρο παραμένει μια καλή συνταγή, ενώ τόσο το «Promising Young Woman» όσο και το «Ma Rainy's Black Bottom» ανεβαίνουν σε επίπεδο ερμηνειών - το πρώτο δείχνοντας ως φαβορί την Κάρεϊ Μάλιγκαν, το δεύτερο για τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

To Netflix, όπως είναι λογικό, κρατάει τη μερίδα του λέοντος σε πιθανές υποψηφιότητες, αλλά δεν υπολείπονται σε πιθανότητες υποψηφιότητες το Amazon Prime, το Hulu ή το Disney+.

Ακολουθεί η λίστα με 20 από τις ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στα φετινά βραβεία Οσκαρ - πατώντας πάνω στον κάθε τίτλο διαβάζετε τη γνώμη του Flix και περισσότερες πληροφορίες για την κάθε μία.

palm springs 607 Palm Springs

Το Τραγούδι του Χιλμπίλη του Ρον Χάουαρντ (Netflix)
Pieces of a Woman του Κορνέλ Μουντρούτσο (Netflix)
Palm Springs του Μαξ Μπαρμπάκοφ (Hulu)
Borat Subsequent Moviefilm του Τζέισον Γουόλινερ (Amazon Prime Video)
Malcolm & Marie του Σαμ Λέβινσον (Netflix)
First Cow της Κέλι Ράιχαρντ (A24)
Soul των Πιτ Ντόκτερ και Κεμπ Πάουερς (Disney+)
The Mauritanian του Κέβιν ΜακΝτόναλντ (STXfilms)
Judas and the Black Messiah του Σάκα Κινγκ (Warner Bros.)
Mank του Ντέιβιντ Φίντσερ (Netflix)
Da 5 Bloods (Netflix)
The Father του Φλόριαν Ζέλερ (Sony Pictures Classics)
Sound of Metal του Ντάριους Μάρντερ
Ma Rainey's Black Bottom του Τζορτζ Σι Γουλφ (Netflix)
News of the World του Πολ Γκρίνγκρας (Netflix)
Promising Young Woman της Εμεραλντ Φένελ (Focus Features)
One Night in Miami της Ρετζίνα Κινγκ (Amazon Prime)
Minari του Λι Αϊζακ Τσανγκ (Α24)
Nomadland της Κλόι Ζάο (Searchlight Pictures)
Η Δίκη των 7 του Σικάγου του Ααρον Σόρκιν (Netflix)

Πηγή: Variety, GoldDerby

promising young woman 607 Promising Young Woman


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς