Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γιώργος Λαμπρινός κερδίζει το βραβείο μοντάζ στα φετινά British Independent Film Awards

στα 10

Τα γνωστά σε όλους BIFAs βράβευσαν τον Γιώργο Λαμπρινό για το μοντάζ του «The Father», ανάμεσα στα τεχνικά βραβεία που προηγούνται των μεγάλων κατηγοριών, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Ο Γιώργος Λαμπρινός κερδίζει το βραβείο μοντάζ στα φετινά British Independent Film Awards

Ο Γιώργος Λαμπρινός συνεχίζει να μαζεύει βραβεία για το μοντάζ του στην ταινία «The Father» του Φλόριαν Ζέλερ, με τον Αντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν.

Μετά το βραβείο της Ενωσης Κριτικών του Λος Αντζελες, ο Γιώργος Λαμπρινός κερδίζει το Βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ στα British Independent Film Awards (ΒIFAs) που ανακοίνωσαν τους νικητές σε 9 τεχνικές κατηγορίες.


Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γνωστός για το Βραβείο Σεζάρ που κέρδισε από τη Γαλλική Ακαδημία Κινηματογράφου για το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν το 2019 και το Βραβείο Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το «Xenia» του Πάνου Χ, Κούτρα.

Ο Γιώργος Λαμπρινός είναι γιος του Φώτου Λαμπρινού, μόνιμος κάτοικος Παρισιού και έμπειρος μοντέρ. Η πρώτη του υποψηφιότητα για Σεζάρ ήρθε μετά από την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά ως μοντέρ στο «Κεφάλαιο» του Κώστα Γαβρά, το «ταξίδι» του μέχρι το Χόλιγουντ με την υποψηφιότητα για Οσκαρ του μικρού μήκους φιλμ «Avant que de Tout Perdre», τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Καννών και το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Μοντάζ του «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα και τις δύο υπέροχες ταινίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη, το «Erotica, Exotica, Etc.» και το «Obscuro Barroco»

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «The Father»:


Τα υπόλοιπα οκτώ τεχνικά βραβεία των φετινών BIFAs κέρδισαν οι Πέδρο Σαμπρόζα και Στεγκάνο Πεπίν για τα ειδικά εφέ και η Ζακλίν Εϊμπραμς για την καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας του Ρέμι Γουίκες «Το Σπίτι Του», η Σάρλοτ Γουόλτερ για τα κοστούμια και η Τζιλ Σουίνι για το μακιγιάζ και κομμώσεις του «Misbehaviour» της Φιλίπα Λόουθορπ. Το βραβείο φωτογραφίας κέρδισε ο Μπεν Φόρντεσμαν για το «Saint Maud» (που προηγείται στις συνολικές υποψηφιότητες με συνολικά 17), το βραβείο μουσικής κέρδισε ο Πολ Κόρλεϊ για το «Mogul Mowgli», το βραβείο ήχουν το «The Reason I Jump» και το βραβείο κάστινγκ για το «Rocks»