Φεστιβάλ / Βραβεία

Ελληνικό χρώμα στο τμήμα Work in Progress του Les Arcs Film Festival

στα 10

Το «Riviera» του Ορφέα Περετζή, το ντοκιμαντέρ «Stray Bodies» της Ελίνας Ψύκου και το με ελληνική συμπαραγωγή και γυρίσματα στην Ελλάδα «The Invisible Fight» του Ράινερ Σάρνετ επιλέχτηκαν στο τμήμα Works in Progress του γαλλικού κινηματογραφικού φεστιβάλ Les Arcs.

Flix Team
Ελληνικό χρώμα στο τμήμα Work in Progress του Les Arcs Film Festival

Μόλις ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Les Arcs Film Festival 2022 και στο τμήμα Works in Progress (που συνολικά φιλοξενεί 8 ταινίες που είναι ακόμα σε στάδιο παραγωγής) συναντάμε δυο ελληνικές και μια σε ελληνική συμπαραγωγή.

Το «Riviera» του Ορφέα Περετζή, για το οποίο μίλησε πρόσφατα στο Flix. το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου «Αδέσποτα Κορμιά» («Stray Bodies») και το «The Invisible Fight» του Ράινερ Σάρνετ με γυρίσματα στην Ελλάδα και ελληνική συμπαραγωγή της Neda Films.

stray bodies

Το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου είναι μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Ελβετίας, Ιταλίας και Βουλγαρίας (Παραγωγή: Ελίνα Ψύκου, Αντιγόνη Ρώτα, Jungle Films, Συμπαραγωγή: Contrast Film, Doc Lab, Red Carpet Films, Anemon Productions).

Αν είσαι γυναίκα που ζει στη Μάλτα και μείνεις έγκυος, αλλά δε νιώθεις έτοιμη να γίνεις μητέρα, θα πρέπει να ταξιδέψεις στην Ιταλία για να κάνεις άμβλωση. Αν ζεις στην Ιταλία και θες να γίνεις μητέρα, αλλά δεν έχεις επίσημη σχέση με σύντροφο του άλλου φύλου, θα πρέπει να πας στην Ελλάδα για να κάνεις εξωσωματική γονιμοποίηση. Και αν ζεις στην Ελλάδα, είσαι βαριά άρρωστος και θες να πεθάνεις, θα πρέπει να ταξιδέψεις ως την Ελβετία για να υποβληθείς σε υποβοηθούμενο θάνατο.

Από τη Μάλτα στην Ιταλία και από εκεί στην Ελλάδα και την Ελβετία, οι ήρωες του ντοκιμαντέρ διασχίζουν τα σύνορα των κρατών τους και ταξιδεύοντας στην Ευρώπη, αποφεύγουν τους παράλογα περιοριστικούς νόμους της χώρας τους και τελικά έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη δικαιώματα. Σαν Αδέσποτα κορμιά, σε αυτό το συναισθηματικά δύσκολο, αλλά και σουρεαλιστικά χιουμοριστικό ταξίδι, κυκλοφορούν με πλοία, αυτοκίνητα, αεροπλάνα και τρένα και περιφέρονται ζαλισμένα σε σύνορα, εθνικές οδούς, διόδια, αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς, αναζητώντας απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα, που ως τέτοια δεν μπορούν παρά να σχετίζονται με την ζωή και τον θάνατο...

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ορφέας Περετζής μιλά στο Flix για τη «Ριβιέρα» κι όσα χάνονται και κερδίζονται μαζί της

riviera

To «Riviera» του Ορφέα Περετζή είναι μία συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας [ Παραγωγός: Κωνσταντίνος Βασίλαρος | Συμπαραγωγός: Alexandre Gavras | Σε συμπαραγωγή με Micro Climat Studios και ΕΡΤ Α.Ε].

_Η Aλκηστις μένει στην οικογενειακή πανσιόν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μαζί με την μητέρα της Άννα και τους μοναδικούς τους πελάτες: τον Πέτρο και το ζεύγος Χατζηβασιλείου. Έχει δύο λατρείες: τον πατέρας της που σκοτώθηκε κάνοντας θαλάσσιο σκι, και έναν φοίνικα, το Τζέρι, που βρίσκεται στον κήπο. Είναι άραγε το τελευταίο καλοκαίρι της σε αυτό το σπίτι που η μητέρα της θέλει τώρα να πουλήσει;

The Invisible Fight

Στο ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και σε work in progress. το «The Invisible Fight» του Ράινερ Σάρνετ (Εσθονία), στην παραγωγή του οποίου συμμετέχει και η ελληνική Neda Film. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Εσθονίας, Λετονίας και Ελλάδας, ενώ γυρίσματα έγιναν και στην Ελλάδα. Περιγράφεται από την παραγωγή της ως μια κωμωδία kung fu τοποθετημένη σε ένα ορθόδοξο μοναστήριο της Σοβιετικής Ενωσης τη δεκαετία του '70.

Καλή επιτυχία σε όλους!