Industry

Oι Κιμωλίστες στην καρδιά της Ευρώπης

στα 10

Η εθελοντική ομάδα της Κιμώλου, που φροντίζει τα κινηματογραφικά μας καλοκαίρια μέσα από τις προβολές του Cine Καλησπερίτη, βρέθηκε στο Ευρωβούλιο για να παρουσιάσει τη δράση της. Στο πλευρό της, η Rosebud21 και ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Oι Κιμωλίστες στην καρδιά της Ευρώπης
Φωτογραφίες από το αρχείο των Κιμωλιστών

Η Κίμωλος, το μικρό, πανέμορφο νησάκι των Κυκλάδων έχει ένα αισθητό κινηματογραφικό στίγμα τα τελευταία χρόνια: και λόγω του Διεθνούς Κινηματογραφικού της Φεστιβάλ, αλλά και λόγω των προβολών που στήνει με μεράκι και προσωπικό μόχθο η ομάδα των Κιμωλιστών - σε παραλίες, πλατείες, σχολεία, το υπέροχο κάστρο της χώρας.

Κιμωλίστες

Μάλιστα έχουν ονομάσει το αυτοσχέδιο θερινό σινεμά τους σε «Cine Καλησπερίτη» και σε συνεργασία με κινηματογραφικές εταιρίες προβάλουν, όσο επιτρέπει ο καιρός, σύγχρονες και παλιότερες ταινίες σε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό. Βασικός συνεργάτης τους η Rosebud.21, με τον Ζήνο Παναγιωτίδη να προσφέρει επιλογές της πρόσφατης διανομής σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Αυτή η ιδέα, που έγινε δράση, που έγινε ένας θεσμός που πλέον κρατάει χρόνια, βρήκε το δρόμο να παρουσιαστεί στην Ευρώπη. Καλεσμένοι του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας των Κιμωλιστών, πλαισιωμένοι κι από μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Κιμώλου επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους που προάγει την τέχνη του σινεμά, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση στο μικρό τους νησί.

Κιμωλίστες

Οπως έγραψαν οι ίδιοι στην σελίδα τους στο Facebook:

Στην αίθουσα “Μανώλης Γλέζος” (ASP1G2) στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Κιμώλου, τους καθηγητές συνοδούς Ηλία Τσακάλη, Διευθυντή του Γυμνασίου Λ.Τ. Κιμώλου και Mohammad Barich, φίλοι των Κιμωλιστών, εθελοντές της ομάδας μας έζησαν μοναδικές στιγμές μαζί μας.

Κατόπιν της ξενάγησης μας στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και στο Μουσείο του Ευρωκοινοβουλίου, η ομάδα των Κιμωλιστών παρουσίασε τις δράσεις της και το Cine Καλησπερίτη το κινηματογράφο ορόσημο!

Κιμωλίστες

Σε αυτή την παρουσίαση όμως τους συνόδευσαν και οι Ζήνος και Ιωάννα Παναγιωτίδη της Rosebud.21, αλλά κι ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, καθώς της παρουσιάσης της δράσης του Cine Καλησπερίτη συνόδευσε και η προβολή του «Ο Εχθρός μου».

Υπέροχα νέα! Μπράβο στους Κιμωλίστες και καλή συνέχεια στις προβολές του «Cine Καλησπερίτη» που ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε ξανά και το 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ η επίσημη σελίδα των Κιμωλιστών στο Facebook Κιμωλίστες- Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου

Κιμωλίστες