Buzz

Cine Καλησπερίτης: Το πιο όμορφο θερινό του Αιγαίου είναι... ολόκληρη η Κίμωλος

στα 10

Ετοιμάζεστε για Κίμωλο; Οι #Κιμωλίστες φροντίζουν να σας μείνει το ταξίδι αξέχαστο!

Cine Καλησπερίτης: Το πιο όμορφο θερινό του Αιγαίου είναι... ολόκληρη η Κίμωλος

Σ' έναν πολιτισμένο κόσμο, εθελοντισμός δεν σημαίνει μόνο προσφορά στα δύσκολα, αλλά και οδηγός στην ομορφιά. Ετσι, οι Κιμωλίστες, η Εθελοντική Ομάδα της Κιμώλου, κάθε καλοκαίρι αναλαμβάνει δράση και βοηθά ώστε η επίσκεψη στο νησί να γίνει μια προσιτή, πλούσια εμπειρία, κοντά στην ταυτότητα του τόπου, στη φύση, αλλά και στο σινεμά.

Το μικρό, πανέμορφο, τρυφερό νησάκι των Κυκλάδων, τόσο κοντά στη Μήλο και με τόσο διαφορετικό προφίλ, το χειμώνα είναι το σπίτι 300 κατοίκων. Το καλοκαίρι γεμίζει, σιγά-σιγά, επισκέπτες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο και μοιάζει αποφασισμένο να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Διαβάστε ακόμη: SeaNema 2018 | Αποχαιρετώντας την Κεφαλονιά: βραβεία, σεξ, μπανάνες και καλό σινεμά

kimolistes 607

kimolistes 607

Οι Κιμωλίστες, σε συνεργασία με τον Δήμο Κιμώλου, είναι εκείνοι που οδηγούν τις διαδρομές στα αξιοθέατα του νησιού, που καθαρίζουν τα μονοπάτια και διοργανώνουν πεζοπορίες, από τα Μοναστήρια ως το επιβλητικό Σκιάδι, που έχουν την απάντηση σε κάθε απορία, από το ποιες παραλίες δεν πιάνει το μελτέμι, μέχρι το πού βρίσκεις ανοξείδωτα καλαμάκια.

kimolistes 607

kimolistes 607

Πάνω απ' όλα, οι Κιμωλίστες διοργανώνουν και διαχειρίζονται, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Cine Καλησπερίτη, το μεταφερόμενο σινεμά του νησιού, που στήνει την οθόνη του στις ομορφότερες τοποθεσίες. Οι προβολές γίνονται πάντα με τη συμφωνία των διανομέων, φέτος της Rosebud 21 και της Seven Films και ταξιδεύουν στα Πράσα, στα Μαυροσπήλια, στην Αλυκή και, φυσικά, στο παραμυθένιο σκηνικό που προσφέρει φιλόξενα το μεσαιωνικό Κάστρο στο κέντρο της χώρας.

kimolistes 607

kimolistes 607

Εκεί, την Τρίτη, 7 Αυγούστου, στις 21.30, το Cine Καλησπερίτης θα προβάλλει την «Αγέλαστο Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσάφτη, σε μια ανταλλαγή της ταινίας με την ιστορία της πέτρας των σπιτιών και της ζωής του Κάστρου του τότε και του σήμερα.

kimolistes 607

kimolistes 607

Οι προβολές του Cine Καλησπερίτης θα συνεχίσουν όλο το καλοκαίρι και οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να ενημερώνονται είτε από το επίσημο site της εθελοντικής ομάδας Κιμωλίστες, είτε από τη σελίδα τους στο Facebook.

kimolistes 607