Buzz

Γρήγορα αντανακλαστικά: Ο Κένεθ Μπράνα θα γίνει Μπόρις Τζόνσον για τη μίνι-σειρά του Μάικλ Γουίντερμποτομ για την πανδημία

στα 10

Το πρώτο κύμα στη Μεγάλη Βρετανία μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.

Γρήγορα αντανακλαστικά: Ο Κένεθ Μπράνα θα γίνει Μπόρις Τζόνσον για τη μίνι-σειρά του Μάικλ Γουίντερμποτομ για την πανδημία

«Το πρώτο κύμα του κοροναϊού θα το θυμόμαστε για πάντα. Ηταν η εποχή όπου ολόκληρη η χώρα συνασπίστηκε στη μάχη ενάντια σ' έναν αόρατο εχθρό. Μια εποχή όπου οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν περισσότερο παρά ποτέ τη σημασία της κοινότητας. Η σειρά μας συνδέει αναρίθμητες πραγματικές ιστορίες - από τον Μπόρις Τζόνσον στο νούμερο 10 της οδού Ντάουνινγκ, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής σ' όλη τη χώρα, καταγράφοντας τις προσπάθειες επιστημόνων, γιατρών, κοινωνικών λειτουργών και εκείνων που χάραξαν πολιτική, για να μας προστατεύσουν από τον ιό.»

Διαβάστε ακόμη: Τελικά τον Οκτώβριο θα έρθει η ώρα για το «No Time to Die»

Μ' αυτό το... εμψυχωτικό, πατριωτικό μήνυμα ανακοίνωσε ο Μάικλ Γουίντερμποτομ το περιεχόμενο της νέας του μίνι-σειράς για το βρετανικό Sky, πολύ μακριά σε ύφος και περιεχόμενο από το αγαπημένο «The Trip». Η σειρά θα αποτελείται από πέντε επεισόδια και το ρόλο του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει ο Κένεθ Μπράνα, του οποίου, για να μην ξεχνιόμαστε, περιμένουμε, θεωρητικά τον Σεπτέμβριο 2021, το «Εγκλημα στον Νείλο» με το λιγουρευτό καστ.

Δείτε ακόμη: Τρέιλερ για το «Εγκλημα στον Νείλο» του Κένεθ Μπράνα: πιο... υγρό από το άλλο, στο Οριάν Εξπρές

Ο τίτλος της σειράς, «This Sceptred Isle», έχει ιδιαίτερο βάρος για τους Βρετανούς. Προέρχεται από τον μονόλογο του «Βασιλιά Ριχάρδου του Β'» του Σέξπιρ (This royal throne of kings, this scepter'd isle, This earth of majesty, this seat of Mars, This blessed plot, this earth, this realm, this England), αλλά αποτελούσε και τον τίτλο της εκτεταμένης και δημοφιλούς ραδιοφωνικής σειράς του BBC, όπου ο ιστορικός Κρίστοφερ Λι αφηγούνταν τις ιστορίες των λαών της Κοινοπολιτείας. Να επισημάνουμε, βέβαια, ότι η σειρά του Γουίντερμποτομ θ' αναφέρεται, όπως λέει, στην πρώτη περίοδο της πανδημίας κι όχι στο χάος που ακολούθησε στη Μεγάλη Βρετανία.