Buzz

O Κένεθ Μπράνα νιώθει έτοιμος να σκηνοθετήσει το «Gargoyles» για την Disney

στα 10

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, ο Βρετανός σκηνοθέτης θα αναλάβει την μεταφορά του αγαπημένου παιδικού των ‘90s.

O Κένεθ Μπράνα νιώθει έτοιμος να σκηνοθετήσει το «Gargoyles» για την Disney

Η ιρλανδική εφημερίδα Belfast Telegraph αποκάλυψε ίσως το επόμενο έργο του Κένεθ Μπράνα. Σύμφωνα με αυτή, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ετοιμάζεται να αναλάβει τη σκηνοθεσία μιας πολυαναμενόμενης live-action ταινίας «Gargoyles», βασισμένης στην αγαπημένη καλτ σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ‘90.

Η σειρά ακολουθούσε την ιστορία των Γκάργκοϊλ, νυχτερινών πλασμάτων που μετατρέπονταν σε πέτρα την ημέρα, που ξύπνησαν από χειμερία νάρκη στην Νέα Υόρκη του ‘90. Με έναν πιο σκοτεινό και σοβαρό τόνο από τις συνηθισμένες δουλειές της Ντίσνεϋ, καθώς και με ένα γκόθικ ύφος παρόμοιο με την σειρά «Μπάτμαν» της ίδιας εποχής, η σειρά διήρκεισε 3 σεζόν και γνώρισε διθυραμβικές κριτικές και μια παθιασμένη, αν και σχετικά μικρή, βάση. Μετά το κόψιμο της, η σειρά βρέθηκε να αναφέρεται ως μια από τις καλύτερες του είδους της, και σύντομα συγκέντρωσε μια μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη, βάση θαυμαστών.

Ο Κένεθ Μπράνα, γνωστός για τη σκηνοθεσία επιτυχημένων ταινιών όπως το «Thor», το «Εγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» και το «Belfast», υπόσχεται να αναβιώσει το συναρπαστικό κόσμο των Γκάργκοϊλ στον κινηματογράφο, σηματοδοτώντας ένα αρκετά υποσχόμενο live-action έργο από τη Disney. Εχοντας βαθιές επιρροές από Σαίξπηρ και μεσαιωνικά έπη, η σειρά φαίνεται κομμένη και ραμμένη για τον Μπράνα, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και παίξει σε μερικές από τις πιο λατρεμένες σαιξπηρικές μεταφορές, όπως η τετράωρη εκδοχή του »Αμλετ» το 1996.

Διαβάστε ακόμη: Οι πρώτες αντιδράσεις του «The Boy and the Heron» του Χαγιάο Μιγιαζάκι μιλούν για μια υπέροχη ταινία

Ωστόσο, οι ειδήσεις αντιμετωπίστηκαν με κάποια επιφυλακτικότητα από τον Γκρεγκ Βάισμαν, τον δημιουργό της σειράς. Αντίθετα με τις αναφορές, ο Βάισμαν διέψευσε τις πληροφορίες για τη συμμετοχή του Μπράνα στη σκηνοθεσία της ταινίας. Σε μια ανάρτηση στο Twitter, εξέφρασε τις αμφιβολίες του, αναφέροντας ότι θεωρεί τα νέα «απολύτως ψευδή» και ανέβασε ακόμη και μια ανάρτηση που απορρίπτει τις αναφορές ως «μη αληθείς».

Η ιδέα μιας live-action ταινίας «Gargoyles» κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Το 2011, η Ντίσνεϋ προσέλαβε τους σεναριογράφους Ντέιβιντ Ελιοτ και Πωλ Λόβετ, γνωστούς για τη δουλειά τους στην ταινία «G.I. Joe: The Rise of Cobra», για να αναπτύξουν το σενάριο μιας ταινίας «Gargoyles». Επίσης, το 2018, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης τρόμου Τζόρνταν Πιλ παρουσίασε τη δική του ιδέα για μια ταινία «Gargoyles». Ωστόσο, καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν οδήγησε στην υλοποίηση του έργου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το ComingSoon το 2022, ο Βάισμαν μοιράστηκε τις σκέψεις του για την πρόταση του Πιλ για την μη υλοποιημένη ταινία του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του που ο Πιλ έδειξε γνήσιο ενδιαφέρον για τη σειρά. Παρά το γεγονός ότι το έργο δεν προχώρησε, ο Βάισμαν ήταν ενθουσιασμένος που κάποιος σαν τον Πιλ εκτίμησε τον κόσμο που είχε δημιουργήσει.Καθώς οι φήμες για τη συμμετοχή του Μπράνα απορρίπτονται από την αντίδραση του Βάισμαν, η προοπτική μιας ταινίας «Gargoyles» παραμένει μετέωρη. Παρ' όλα αυτά, το αφοσιωμένο κοινό συνεχίζει να ελπίζει για μια μελλοντική μεταφορά αυτής της αγαπημένης σειράς.