Industry

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος φεύγει, ο Μπράιαν Ρόμπινς έρχεται ως επικεφαλής της Paramount

στα 10

Ο επικεφαλής του Nickelodeon και υπεύθυνος περιεχομένου για παιδικό και οικογενειακό περιεχόμενο του Paramunt Plus, αναλαμβάνει τα ηνία της Paramount.

Flix Team
Ο Τζιμ Γιαννόπουλος φεύγει, ο Μπράιαν Ρόμπινς έρχεται ως επικεφαλής της Paramount

O Μπράιαν Ρόμπινς διαδέχεται και επίσημα τον Τζιμ Γιαννόπουλος στην κορυφή της Paramount.

Πρώην διάσημο παιδί που έπαιζε στο «Head of the Class» του ABC, ο 57χρονος σήμερα Ρόμπινς μεγάλωσε για να γίνει παραγωγός και σκηνοθέτης, με ταινίες μεσαίας μέχρι χαμηλής εμπορικής στάθμης («Hardball», «Varsity Blues» και «Norbit»), πριν αποφασίσει πως η κλίση του ήταν να γίνει επιχειρηματίας. Ολα ξεκίνησαν από ένα κανάλι στο YouTube, το AwesomenessTV με υλικό για εφήβους, το οποίο πουλήθηκε στην DreamWorks Animation και στη συνέχεια στη Viacom. Μέσω της Viacom, ο Ρόμπινς ηγήθηκε του Paramount Players, τμήματος της Paramount για παιδικό και υλικό για όλη την οικογένεια.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το στούντιο, ο Ρόμπινς είχε στο μυαλό του ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως η Paramount θα μπορούσε να συναγωνιστεί την επέλαση των αντιπάλων της (Netflix, ΗΒΟ Max) σε επίπεδο περιεχομένου και έτσι ο Μπράιαν Ρόμπινς σήμερα, από την κορυφή της Paramount, θα επιβλέπει και τις παραγωγές που αφορούν αποκλειστικά το Paramount Plus, ενώ παραμένει επικεφαλής του.Nickelodeon.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος που έγινε Πρόεδρος της Paramount το 2017 κατάφερε να ανεβάσει τις μετοχές της, μετά τη θητεία του στην 20th Century Fox, αλλά και να καταφέρει με έξυπνες κινήσεις μέσα στην πανδημία, να διατηρήσει υψηλά τα έσοδα και τοο κύρος του στούντιο, θα παραμείνει σε συμβουλευτικό ρόλο μέχρι το τέλος του έτους.

Brian Robbins Ο Μπομπ Μπάκις της Paramount, ο Μπράιαν Ρόμπινς και ο Τζιμ Γιαννόπουλος το 2019

«Είχα το προνόμιο να είμαι μέρος του εκπληκτικού κόσμου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης για σχεδόν 40 χρόνια, και ειλικρινά, πάντα είχα για οδηγούς δύο πράγματα: το λαμπρό ταλέντο των ανθρώπων που αφηγούνται ιστορίες, των οποίων το όραμα εκανα ό, τι μπορούσα για να ενδυναμώσω, και μια φανταστική ομάδα συναδέλφων που με βοήθησαν να το πετύχω. Είχα την τιμή να βοηθήσω στην καθοδήγηση της εξέλιξης και της μαζικής επέκτασης του δημιουργικού περιεχομένου, από τη γέννηση του βίντεο έως την παγκόσμια πρόσβαση στην τηλεόραση, την κυκλοφορία του iTunes, την πανταχού παρούσα διαθεσιμότητα στο διαδίκτυο και τώρα την επανάσταση του streaming στις πλατφόρμες. Η ευκαιρία να αναλάβουμε τα ηνία στην Paramount και να την αναζωογονήσουμε, να δημιουργήσουμε πρώτης τάξεως στελέχη και δημιουργικές ομάδες και να την επαναφέρουμε στην κερδοφορία και τη δημιουργική επιτυχία ήταν πηγή υπερηφάνειας. Ο Μπράιαν έχει μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα και έχοντας συνεργαστεί στενά μαζί του, ξέρω ότι αυτός και η ομάδα της Paramount θα έχουν μεγάλα επιτεύγματα στο μέλλον. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους», δήλωσε ο Τζιμ Γιαννόπουλος για την αποχώρησή του.

«Ο Τζιμ είναι θρυλικός στο χώρο και είμαι περήφανος και ευγνώμων για τα χρόνια που με δίδαξε και ήταν φίλος μου και συνεργάτης μου», δήλωσε ο Ρόμπινς με τη σειρά του. «Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον της Paramount Pictures και θέλω να ευχαριστήσω τον Μπομπ Μπάκις για την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω αυτήν την απίστευτης δυναμικής και ευρύτητας πλατφόρμα για να κάνουμε ταινίες για όλα τα κοινά και να τις διανείμουμε με τον τρόπο που ο σύγχρονος θεατής βιώνει την εμπειρία του σινεμά.»

Για την πλειοψηφία, η αλλαγή αυτή στην κορυφή της Paramount αντικατοπτρίζει την αλλαγή που έχει επέλθει στον οπτικοακουστικό τομέα μετά την πανδημία και την κυριαρχία του streaming.