Industry

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος αναλαμβάνει Πρόεδρος της Paramount

στα 10

O ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος, διάσημος για την πολύ επιτυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος της Fox, τώρα αναλαμβάνει την ηγεσία της Paramount.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος αναλαμβάνει Πρόεδρος της Paramount

Με τον Μπραντ Γκρέι, πρώην επικεφαλή, να παραιτείται, ο Τζιμ Γιαννόπουλος αναλαμβάνει από τις 3 Απριλίου τη θέση του Προέδρου και του CEO του στούντιο της Paramount.

O Γιαννόπουλος θα ηγείται όχι μόνο των κινηματογραφικών, αλλά και των τηλεοπτικών κλάδων του στούντιο και θα έχει τον καθολικό έλεγχο στις διεθνείς δράσεις της Paramount - σε παραγωγή, μάρκετινγκ και διανομή. Εχει δεσμευτεί για νέο περιεχόμενο, ενδυνάμωση της θέσης του στούντιο στο χολιγουντιανό τοπίο και ανάπτυξη του στο διεθνές.

Jim Gianopoulos 607 1

Από πέρσι, που παραιτήθηκε από τη Fox και έδωσε τα ηνία στη Στέισι Σνάιντερ, ο Τζιμ Γιαννόπουλος ήταν ο πιο πολυσυζητημένος ελεύθερος σκοπευτής στη χολιγουντιανή αγορά: τι θα επέλεγε ως την επόμενή του κίνηση; Πολλοί τον ήθελαν να συζητά με την Legendary Entertainment για τη στρατηγική συνεργασίας με την Κίνα.

Ομως, ειδικά οι τελευταίες αποτυχημένες κινήσεις συμπαραγωγής Χόλιγουντ-Κίνας, φαίνεται πώς τον έσπρωξαν προς την πιο ασφαλή κατεύθυνση της Paramount.

«Ο Τζιμ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηγέτης» δήλωσε ο Μπομπ Μπάκις, Πρόεδρος της Viacom (μητρικής εταιρείας). «Διαθέτει όλο το φάσμα των ταλέντων: έχει όραμα, στρατηγική, διοικητική εμπειρία και μία τεράστια ατζέντα σχέσεων τόσο στις εταιρικές του γνωριμίες, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι του Χόλιγουντ. Πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα ωθήσουν το στούντιο στο να παράγει ταινίες που θα έχουν καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επωφεληθούμε από την πείρα, την ευφυία και την γνώση του, όσο σχεδιάζουμε την μελλοντική πορεία και το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Paramount».

Jim Gianopoulos 607 2

Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Η Paramount είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο εμβληματικά στούντιο του Χόλιγουντ. Εχει παίξει τεράστιο και καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της βιομηχανίας του entertainment. Κοιτάζοντας μπροστά, βλέπω μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Paramount στο να δημιουργήσει αξιόλογα νέα franchise, με φρέσκια καλλιτεχνική οπτική και, με τη βοήθεια της Viacom, να δώσει σάρκα και οστά σε εξαιρετικά πρότζεκτς. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Μπομπ και την υπόλοιπη ομάδα της Viacom και της Paramount και να να προσφέρουμε ένα πλούσιο, δυναμικό ρεπερτόριο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κοινό...»

Jim Gianopoulos 607 3

Αυτό που ίσως να μη θυμούνται πολλοί είναι ότι ο Γιαννόπουλος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Paramount, στον τομέα των διεθνών πωλήσεων (στη δεκαετία του 90). Από το 2000 ξεκίνησε την συνδιεύθυνση της Fox (μαζί με τον Τομ Ρόθμαν) και το 2012 ανέλαβε μόνος του τα καθήκοντα του Προέδρου και του στούντιο (το οποίο συμπεριλάμβανε τη διεύθυνση και όλων των «θυγατρικών» της εταιρίας: 20th Century Fox, Fox Searchlight, Fox 2000, Fox Animation/Blue Sky Studios, Fox International Productions και Fox Home Entertainment).

Αποχώρησε πέρσι, έχοντας διανύσει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία: οι ταινίες που έβαλε την υπογραφή του έφεραν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια κέρδη, μέσο όρο, στα εγχώρια ταμεία, και γύρω στα 119 εκατομμύρια δολάρια στα διεθνή. Το καλλιτεχνικό και εμπορικό του κριτήριο είναι αλάνθαστο: από το «Avatar» μέχρι το «Deadpool» κι από το «12 Years a Slave» μέχρι το «Birdman».

Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, αν και οι καιροί είναι πιο πονηροί, ότι θα τα καταφέρει εξίσου και στο τιμόνι της Paramount.

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος επεκτείνει τη θητεία του στην κορυφή της 20th Century Fox!