Industry

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος επεκτείνει τη θητεία του στην κορυφή της 20th Century Fox!

στα 10

O δεύτερης γενιάς ελληνικής καταγωγής Πρόεδρος της Fox, επεκτείνει τη θητεία του στην ηγεσία του στούντιο και ξεκινά μία νέα σελίδα - ειδικά μετά την αποχώρηση του επί χρόνια συνεταίρου του, Τομ Ρόθμαν.

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος επεκτείνει τη θητεία του στην κορυφή της 20th Century Fox!

Σε συνομιλίες για την επέκταση του συμβολαίου του στην κορυφή της 20th Century Fox βρίσκεται ο Τζιμ Γιαννόπουλος με την μητρική εταιρία του στούντιο, News Corporation - ιδιοκτησίας Ρούπερτ Μέρντοκ. Το νέο συμβόλαιο ακούγεται ότι θα είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας και χωρίς αλλαγές στον τίτλο και τη θέση του Γιαννόπουλου.

Η ανανέωση του συμβολαίου του επιτυχημένου Προέδρου της Fox δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει: δείχνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του ο Μέρντοκ είχε περάσει όλες τις εταιρίες της Fox κάτω από την διαχείριση του Γιαννόπουλου από πέρσι, όταν αποχώρησε ο συνεταίρος του στην Προεδρία, Τομ Ρόθμαν. Εδώ κι ένα χρόνο λοιπόν, ο Γιαννόπουλος διαχειρίζεται τις: 20th Century Fox, Fox Searchlight, Fox 2000, Fox Animation/Blue Sky Studios, Fox International Productions και το home cinema τμήμα Fox Home Entertainment (στην ουσία μόνο το τηλεοπτικό κομμάτι της Fox δεν είναι υπό τη δική του διεύθυνση).

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος, πριν αναλάβει την συνολική ηγεσία της Fox (από πέρσι μέσα στα ΤΟΡ-5 μεγαλύτερα στούντιο του Χόλιγουντ), συνδιοικούσε για 11 χρόνια με τον Τομ Ρόθμαν. Ο Ρόθμαν ήταν ο παραγωγός που ανέδειξε τον Τζιμ Τζάρμους και ο ιδρυτής του στούντιο της Fox Searchlight.

Το δίδυμο Γιαννόπουλος-Ρόθμαν είναι υπεύθυνο για την έγκριση ταινιών που ανέβασαν τα κέρδη της Fox 14% το 2004 (φέρνοντας πίσω 1.3 δις από το παγκόσμιο box office), ενώ ο ίδιος ο Γιαννόπουλος συνετέλεσε (ανάμεσα σε άλλα) στην επιτυχημένη μεταφορά της Dreamworks Animation του Τζέφρι Κάτζενμπεργκ κάτω από την ομπρέλα της Fox και στο κλείσιμο της συμφωνίας για τα δύο sequel του «Avatar».

Σημαντική υπήρξε επίσης η συμβολή του Γιαννόπουλου στην προσπάθεια συνεργασίας των στούντιο του Χόλιγουντ με τα Ιντερνετικά downloading sites στην σκληρή κόντρα για το πέρασμα νομοθεσίας κατά της πειρατείας (SOPA). Ο Γιαννόπουλος επέμεινε, ανεπιτυχώς, στο ότι πρέπει το Χόλιγουντ να συμβιβαστεί με την νέα εποχή και να βρει μία κοινή δίαυλο επικοινωνίας με την Silicon Valley (ο ίδιος πρόσφερε τον «Προμηθέα» σε επί πληρωμή downloading sites, προκαλώντας το μένος των αιθουσαρχών λέγοντας ότι «πρέπει να πειραματιζόμαστε στις νέες αυτές εποχές που μας δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής θέασης»). Τα υπόλοιπα στούντιο δεν ήταν τόσο ευέλικτα, πίεσαν σκληρά για το SOPA και κατέληξαν να χάσουν, καθώς το Κογκρέσο δεν ψήφισε τη νομοθεσία. Ο Γιαννόπουλος είχε συμβολικά σχολιάσει «Το Ιντερνετ έχει χτιστεί για να αντέξει ακόμα και πυρηνική επίθεση, θα το νικούσε ένα στούντιο;».

Ομως αυτή η κόντρα ξύπνησε το Χόλιγουντ και ξεκίνησε το διάλογο με τα sites βλέποντας τα κοινά τους οφέλη κι όχι όσα τους χωρίζουν.

Ο Γιαννόπουλος είναι επίσης ανοιχτός στις νέες τεχνολογίες και στο μέλλον των κινηματογραφικών αιθουσών. «Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κίνα και τις Ινδίες χτίζονται σωρηδόν νέες αίθουσες - όλες digital και όλες 3D».