Industry

Στην Ινδία οι κινηματογράφοι λειτουργούν ξανά με πληρότητα 100%

στα 10

Η πτώση στα κρούσματα κατά 80% από το φθινόπωρο φέρνει... την άνοιξη.

Στην Ινδία οι κινηματογράφοι λειτουργούν ξανά με πληρότητα 100%

Ο κινηματογράφος στην Ινδία είναι μια τεράστια βιομηχανία - όχι λιγότερο χάρη στις παραγωγές του Μπόλιγουντ, πάντα δημοφιλείς, μεγάλες παραγωγές με μεγάλες εισπράξεις στο box office. Παρόλ' αυτά, φυσικά λόγω της πανδημίας, ως τώρα τα σινεμά στη χώρα λειτουργούσαν (από τον Οκτώβριο, όχι νωρίτερα) με πληρότητα 50% και πολλές από τις πολυαναμενόμενες ταινίες πάτησαν pause για να δουν το σκοτάδι της αίθουσας σε καλύτερους καιρούς. Οι οποίοι, ενδεχομένως, ήρθαν.

Διαβάστε ακόμη: Κινηματογράφος στην Αμερική μετατράπηκε σε κέντρο εμβολιασμού

Από σήμερα, Δευτέρα, τα σινεμά στην Ινδία λειτουργούν με πληρότητα 100%. Βέβαια, εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, οι προβολές γίνονται με μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ τους για ν' απολυμαίνονται οι αίθουσες, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, απ' όλους, παντού. Επιπλέον, η κυβέρνηση επέβαλε συγκεκριμένες συνθήκες εξαερισμού, θερμοκρασίας και υγρασίας.

Δείτε ακόμη: Οι κινηματογράφοι του Χιρόσι Σουγκιμότο, δείχνουν επώδυνα όμορφοι αυτές τις παράξενες μέρες

Το πλήρες άνοιγμα των αιθουσών - με εξαίρεση κάποιες επαρχίες της Ινδίας που έχουν οριστεί ως τοποθεσίες περιορισμού της πανδημίας - έρχεται μετά τη σημαντική μείωση των κρουσμάτων και θανάτων από τον κοροναϊό στη χώρα, η οποία, μετά από μια κορύφωση στις αρχές του φθινοπώρου, βλέπει πτώση κατά 80% και τον αριθμό των θανόντων εβδομαδιαία να έχουν κατέβει από τους 1.000. Κατ' αναλογία και στα δικά μας.