Buzz

Κινηματογράφος στην Αμερική μετατράπηκε σε κέντρο εμβολιασμού

στα 10

Ενα σινεμά στην Βόρεια Καρολίνα αντί να παίζει blockbuster άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για να μετατραπεί σε κέντρο εμβολιασμού εναντίον της νόσου της Covid-19. Ποιος είπε ότι τα σινεμά δεν είναι ασφαλή;

Κινηματογράφος στην Αμερική μετατράπηκε σε κέντρο εμβολιασμού

Μια μικρή αλυσίδα κινηματογράφων στην Αμερική, η Stone Theaters, έχει κλείσει τις αίθουσες της εδώ και αρκετούς μήνες, με τον ιδιοκτήτη τους Ντέιλ Κόλμαν να παίρνει την δύσκολη αυτή απόφαση μιας και δεν υπήρχαν νέες ταινίες για να προβάλλει. Αλλά πρόσφατα μια από αυτές άνοιξε ξανά τις πόρτες της για το κοινό.

Ο κινηματογράφος The Pointe 14 στην Βόρεια Καρολίνα ανοίγει και πάλι για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 όχι για να προβάλει το τελευταίο blockbuster αλλά για να γίνει κέντρο εμβολιασμού για τη νόσο της Covid-19. Τα ταμεία των εισιτηρίων πλέον έχουν μετατραπεί σε χώρους υποδοχής του κοινού όπου και συμπληρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα πριν εμβολιαστούν, ενώ στα λόμπι έχουν στηθεί 12 σταθμοί εμβολιασμού. Μετά τη λήψη του εμβολίου ο κόσμος μεταφέρεται στην αίθουσα για να περιμένει και να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είναι αισιόδοξος: «Οχι απλώς δεν πέθανε το σινεμά, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα και τα όριά του!»

stone theaters 607

Οταν άνοιξε για πρώτη φορά την Τετάρτη που μας πέρασε, ο κινηματογράφος The Pointe 14 διέθετε περίπου 600 δόσεις εμβολίου οι οποίες σχεδόν αμέσως εξαντλήθηκαν, ενώ την επόμενη μέρα οι δόσεις αυτές αυξήθηκαν στις 1500. Οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Καρολίνας έχουν σκοπό να δώσουν στην αίθουσα αυτή περίπου 30.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer, με την αίθουσα να ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ. από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο.

To ίδιο - χρήστη των κλειστών κινηματογράφων ως κέντρα εμμβολιασμού - συμβαίνει ήδη και στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες στον κόσμο καθώς ολοένα και περισσότερα σινεμά χρησιμοποιούνται για κέντρα εμβολιασμού. Ποιος είπε ότι δεν είναι ασφαλή λοιπόν;

Διαβάστε ακόμα: Η ελεύθερη πτώση του παγκόσμιου box office το 2020

stone theaters 607