Industry

Αποκάλυψη, 25 χρόνια μετά: το στούντιο δεν ήθελε έναν «μαύρο ηθοποιό» για πρωταγωνιστή του «Independence Day»

στα 10

«Βάλε μαύρο ηθοποιό στο πόστερ, σκότωσε το box office σου» είπαν χαρακτηριστικά στον Ρόλαντ Εμεριχ

Αποκάλυψη, 25 χρόνια μετά: το στούντιο δεν ήθελε έναν «μαύρο ηθοποιό» για πρωταγωνιστή του «Independence Day»

Ημέρα της Ανεξαρτησίας σήμερα, μεγάλη αμερικανική εθνική γιορτή, κι ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Εμεριχ αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες, όχι μόνο για την «Ημέρα Ανεξαρτησίας» (Independence Day, 1996), αλλά για αυτή τη χώρα που ο ρατσισμός είναι βαθιά ριζωμένος.

Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από το θρυλικό sci-fi blcobuster, ο Εμεριχ μιλώντας στο Hollywood Reporer αποκάλυψε ότι οι παραγωγοί της 20th Century Fox ήταν κάθετα εναντίον της επιλογής του Γουίλ Σμιθ, ακολουθώντας τη ρατσιστική πολιτική του Χόλιγουντ που κοιτούσε τα νούμερα του box office - όχι μόνο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως.

«Βάλε μαύρο ηθοποιό στο πόστερ, σκότωσε το box office σου» του είπαν χαρακτηριστικά και επέμεναν στη δική τους επιλογή: τον Ιθαν Χοκ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Βαϊόλα Ντέιβις αποδεικνύει ότι το Χόλιγουντ δεν έχει αχρωματοψία: «Αν είμαι "η μαύρη Μέριλ Στριπ", πληρώστε με το ίδιο!»

Independence Day 2

Ο Εμεριχ έδωσε μάχη για να επιβάλει τον Γουίλ Σμιθ, σε έναν ρόλο που έμεινε εμβληματικός τελικά στην κινηματογραφική ιστορία. «Ημασταν μέρες πριν το γύρισμα κι ο Γουιλ δεν είναι κλειδώσει ακόμα. Χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι και τους έδωσα τελεσίγραφο...» δηλώνει σήμερα ο Εμεριχ.

Κι όσο για το box office;

306.169.268 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική.

817.400.891 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Αυτή είναι η «μαύρη» αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα: