Buzz

Η Βαϊόλα Ντέιβις αποδεικνύει ότι το Χόλιγουντ δεν έχει αχρωματοψία: «Αν είμαι "η μαύρη Μέριλ Στριπ", πληρώστε με το ίδιο!»

στα 10

Και δεν το λέει τώρα λόγω #BlackLivesMatter: δείτε τη συνέντευξη που έδωσε χρόνια πριν.

Η Βαϊόλα Ντέιβις αποδεικνύει ότι το Χόλιγουντ δεν έχει αχρωματοψία: «Αν είμαι "η μαύρη Μέριλ Στριπ", πληρώστε με το ίδιο!»

Η Βαϊόλα Ντέιβις μπορεί να έχει κερδίσει το διεθνές κινηματογραφικό σπότλαϊτ τα τελευταία 12 χρόνια (με μία σκηνή του «Doubt» να κλέβει την παράσταση και την πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα, οι αμφιλεγόμενες «Υπηρέτριες» τρία χρόνια μετά να τής χαρίζουν τη δεύτερη και το τελικά το 2016 το «Fences» του Ντανζέλ Γουάσινγκτον το μεγάλο βραβείο), αλλά η καριέρα της μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες.

Διαβάστε κι αυτό: Η Βαϊόλα Ντέιβις μετανιώνει για το ρόλο της στις «Υπηρέτριες»

Τα έχει κάνει όλα και τα έχει πετύχει με μόχθο και ταλέντο και αριστεία: απόφοιτος της επίλεκτης Juilliard Δραματικής Σχολής, νεοϋορκέζικο θέατρο on/off Broadway, ανεξάρτητο κι εμπορικό σινεμά, τηλεόραση - βραβεία, βραβεία, βραβεία.

Viola davis 607

Πώς αισθάνεται μία καριερίστα ηθοποιός, μια 55χρονη επαγγελματίας, μετά από όλη αυτή την λαμπρή πορεία;

Δείτε κι αυτό: «Ευχαριστώ που μια ενεργά σεξουαλική, άτσαλη, μυστηριώδης γυναίκα θα μπορούσε να είναι μια 49χρονη, μαύρη Αφροαμερικανίδα που μοιάζει με μένα.»

Το απάντησε πολύ εύστοχα σε μία συνέντευξη που έδωσε πριν από δύο χρόνια, σε εκδήλωση του οργανισμού Women in the World, στη δημοσιογράφο Τίνα Μπράουν, όταν ρωτήθηκε για την άνιση μεταχείριση των γυναικών ηθοποιών σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους στο Χόλιγουντ.

«Χρειάζεται ακόμα να παλεύω τον κάθε ρόλο και να κυνηγάω τα χρήματά μου. Αυτό νιώθω ότι πρέπει να τους κυνηγήσω για να μου δώσουν αυτό που μου αξίζει!»

Viola davis 607 2

«Κι έχω κερδίσει Οscars, Tonys, Emmy. Εχω κάνει θέατρο, Broadway, τηλεόραση, σινεμά - τα έχω κάνει όλα! Εχω μια καριέρα που μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Μέριλ Στριπ, της Τζούλιαν Μουρ, της Σιγκούρνεϊ Γουίβερ - όλες απόφοιτες σπουδαίων σχολών, κουβαλάμε περγαμηνές από το Yale, το NYU, το Julliard. Ολες σε κοινή πορεία. Κι όμως: και οικονομικά αλλά και σε επίπεδο ευκαιριών καριέρας και ρόλων, εγώ δεν βρίσκομαι στο ίδιο επίπεδο, είμαι μίλια μακριά τους. Δεν πλησιάζω καν!»

«Πρέπει να σηκώνω τα τηλέφωνα και να παρακαλάω, να κυνηγάω το επόμενο πρότζεκτ. Και η ειρωνία είναι όταν μου λένε "Βαϊόλα, δεν υπάρχει άλλη σαν εσένα - είσαι η μαύρη Μέριλ Στριπ!"»

«ΟΚ, αν δεν υπάρχει άλλη σαν και μένα, αν αναγνωρίζετε ότι είμαι η μαύρη Μέριλ Στριπ, πληρώστε με ανάλογα. Δώστε μου αυτά που αξίζω!»

Δείτε το βίντεο, κρατώντας κι ένα στοιχείο από το Celebrity Net Worth και τις λίστες του οικονομικού περιοδικού «Forbes»: η αξία της Μέριλ Στριπ στο Χόλιγουντ υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια δολάρια. Της Βαϊόλα Ντέιβις στα 12 εκατομμύρια.

Οχι, δεν υπάρχουν ούτε ίσες ευκαιρίες, ούτε ισότιμη μεταχείρηση, ούτε αχρωματοψία στο προοδευτικό Χόλιγουντ.


Διαβάστε περισσότερα: