Buzz

Ο Τζον Μπογιέγκα ξεσπά σε κλάματα και δίνει έναν παθιασμένο λόγο στις διαδηλώσεις του #BlackLivesMatter

στα 10

«Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Κι αν από αύριο δεν έχω καριέρα πια, να πάει να γ*θεί!» ξέσπασε ο πρωταγωνιστής του «Star Wars».

Ο Τζον Μπογιέγκα ξεσπά σε κλάματα και δίνει έναν παθιασμένο λόγο στις διαδηλώσεις του #BlackLivesMatter

Εδώ και 10 μέρες η Αμερική φλέγεται. Η δολοφονία του αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς έχει κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους. Και στις 50 πολιτείες πλέον πραγματοποιούνται καθημερινές διαδηλώσεις και πολλές εξελίσσονται σε βίαια επεισόδια. Διαδηλώσεις όμως στήριξης του #BlackLivesMatter γίνονται και σε πολλές χώρες στον κόσμο. Μία από τις μεγαλύτερες, ήταν αυτή που έγινε χθες στο Λονδίνο.

Εκεί βρίσκεται ο Τζον Μπογιέγκα, ο πρωταγωνιστής του «Star Wars», ο οποίος από την πρώτη μέρα πήρε μαχητική θέση αντίθεσης με το συστημικό ρατσισμό που η Αμερική δεν έχει ξεπεράσει ποτέ. Ο Μπογιέγκα επιτέθηκε στους ρατσιστές/trolls στο Twitter του κι έγινε viral με τις απαντήσεις του. [Δείτε τι έκανε αντιστοίχως κι ο Σεθ Ρόγκεν με όσους απαντούν All Lives Matter στα #BlackLivesMatter ποστ του]

Σήμερα, κυκλοφορεί κι ένα βίντεο με τον Μπογιέγκα να βγάζει έναν παθιασμένο λόγο στο συγκεντρωμένο πλήθος της διαδήλωσης στο Hyde Park του Λονδίνου.

«Ηρθε η ώρα να σταματήσει όλο αυτό. Δεν περιμένω άλλο πια. Είμαστε εδώ, είμαστε οι εκπρόσωποι του Τζορτζ Φλόιντ. Είμαστε οι εκπρόσωποι της Σάντρα Μπλαντ. Είμαστε οι εκπρόσωποι του Τράβον Μάρτιν. Είμαστε οι εκπρόσωποι του Στίβεν Λόρενς!»

Διαβάστε κι αυτό: Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη αμερικανική πανδημία»

«Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Κι αν από αύριο δεν έχω καριέρα πια, να πάει να γ*θεί!...»

«Θέλω να καταλάβετε πόσο επώδυνο είναι όλο αυτό. Πόσο επώδυνο είναι να σου υπενθυμίζουν κάθε μέρα ότι λόγω του δέρματός σου δεν αξίζεις τίποτα...»

«Πάντα οι ζωές των αφροαμερικανών είχαν αξία. Για εμάς είχαν αξία. Αγωνιζόμασταν και τα καταφέρναμε παρόλες τις αντίξοοες συνθήκες. Σήμερα είμαστε εδώ για όλους τους αθώους που τους έκοψαν το νήμα στη μέση. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα μπορούσε να επιτύχει ο Τζορτζ Φλόιντ στη ζωή του, σε τι θα πρόσφερε η Σαντρα Μπλαντ. Σήμερα είμαστε εδώ για να ρίξουμε φως στις ελπίδες των νεότερων γενιών....»

Ο Μπογιέγκα επίσης ζητά από το συγκεντρωμένο πλήθος να διαδηλώσουν ειρηνικά και να μην πέσουν στην παγίδα του συστήματος: «μάς θέλουν να αποτύχουμε, να αποδιοργανωθούμε...»

Δείτε ένα απόσπασμα του λόγου του εδώ:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: