Buzz

Τώρα ξέρουμε ποιος φταίει που έχασε η Ισλανδία από την Κροατία στο Μουντιάλ

στα 10

Μια ταινία που είδε η εθνική ομάδα της Ισλανδίας πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Κροατία αποδείχθηκε... ναυάγιο.

Τώρα ξέρουμε ποιος φταίει που έχασε η Ισλανδία από την Κροατία στο Μουντιάλ

Την παραμονή του παιχνιδιού με την Κροατία, η ομάδα της Ισλανδίας είδε σύσσωμη το «Μετά την Καταιγίδα» του Μπαλταζάρ Κορμακούρ, του διασημότερου Ισλανδού σκηνοθέτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

«Χρειάζονται έμπνευση. Τους είπα πως αν θεωρούν ότι τους έχουν στριμώξει, να κοιτάξουν την ιστορία αυτού του κοριτσιού», δήλωσε στο The Hollywood Reporter ο Ισλανδός σκηνοθέτης, ο οποίος θεώρησε πως η ιστορία επιβίωσης (της Σεϊλίν Γούντλει και του Σαμ Κλάφλιν) στο «Μετά την Καταιγίδα» διαθέτει παραλληλισμούς με κάθε αγώνα.

Διαβάστε ακόμη: Bond to Bond. Ο Πιρς Μπρόσναν προτείνει τον επόμενο Πράκτορα 007

Adrift 608

«Θα πάρω εγώ τα εύσημα αν κερδίσουν, όχι αν χάσουν», δήλωσε ο Κορμακούρ, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο για την εθνική ομάδα της Ισλανδίας, προβάλλοντάς τους το «Everest» το 2015 στο Ευρωπαϊκό τότε Πρωτάθλημα.

Δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η τύχη της Ισλανδίας στο Μουντιάλ αν είχε δει κάποια άλλη (καλύτερη...) ταινία πριν το παιχνίδι με την Κροατία. Οπως αναφέρει, όμως, το The Hollywood Reporter το κατόρθωμα της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας είναι ήδη μεγάλο, εννοώντας τη νίκη της με την Αργεντινή στην έναρξη του Μουντιάλ. Το παιχνίδι υπήρξε και το πιο δημοφιλές αθλητικό πρόγραμμα όλων των εποχών στην ισλανδική τηλεόραση, με ποσοστό 99.6% των Ισλανδών να είναι συντονισμένοι στις συσκευές τους.

Adrift 608

To «Μετά την Καταιγίδα» του Μπαλταζάρ Κορμακούρ προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή Odeon.