Industry

Hercules Film Fund: Ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης κατεβαίνει με 3 ταινίες στο φεστιβάλ του Τορόντο

στα 10

Ο Ελληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο χώρο του σινεμά υπογράφει τρεις παραγωγές - μία εκ των οποίων το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Χάλι Μπέρι.

Hercules Film Fund: Ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης κατεβαίνει με 3 ταινίες στο φεστιβάλ του Τορόντο

Το Hercules Film Fund (HFF) είναι ένα fund ειδικού σκοπού που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Παραγωγός των ταινιών του Hercules Film Fund είναι η Rhea Films LLC, η οποία διευθύνεται από τους Τέρι Ντούγκας και Ζαν-Λικ Ντε Φάντι.

Μέχρι σήμερα το HFF έχει χρηματοδοτήσει ή συγχρηματοδοτήσει ταινίες όπως το διακεκριμμένο «Good Time» των αδελφών Σάφντι, με πρωταγωνιστή έναν πολύ διαφορετικό Ρόμπερτ Πάτινσον (επίσημη επιλογή για το Φεστιβάλ Καννών 2017), το «American Made» του Νταγκ Λάιμαν με τον Τομ Κρουζ στον πρώτο ρόλο, το «Μια Μικρή Χάρη» («Simple Favor») του Πολ Φιγκ - με τις Μπλέκ Λάιβλι και Ανα Κέντρικ, και το εξαιρετικό «Σταθμός: Νέα Υόρκη» (Port Authority) της Ντανιέλ Λέσοβιτς που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2019.

Σήμερα, το Hercules Film Fund ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε τρεις ακόμα κινηματογραφικές παραγωγές που συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του 45ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Θυμηθείτε κι αυτό: Οταν ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης χρηματοδότησε τον Τομ Κρουζ

Good Joe Bell 607

«Good Joe Bell» του Ρεϊνάλντο Μάργκους Γκριν, σε σενάριο Λάρι ΜακΜάρτρι & Νταϊάνα Οσάνα και με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κόνι Μπρίτον, Γκάρι Σινίζ. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται την αποστολή ενός πατέρα (Γουόλμπεργκ) να αφυπνίσει την αμερικανική κοινωνία για το bullying και τις ομοφοβικές επιθέσεις στα σχολεία, μετά την άδικη μοίρα του γιου του.

Shadow in the Cloud 607

«Shadow in the Cloud» της Ροζάν Λιανγκ και με πρωταγωνίστρια την Κλόι Γκρέις Μόρετς. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μία γυναίκα πιλότος αναλαμβάνει μία επικίνδυνη αποστολή, προκειμένου να προειδοποιήσει του συντρόφους της για επερχόμενο κίνδυνο.

Bruised 607

«Bruised» της Χάλι Μπέρι, με πρωταγωνίστρια την ίδια. Η υπόθεση αφορά μια ξεχασμένη αθλήτρια πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ) και μητέρα που έχει εγκαταλείψει το παιδί της, να προσπαθεί να ξαναβρεί το πάθος της για τον αθλητισμό αλλά και να καλύψει το χαμένο χρόνο με τον 6χρονο γιο της.

Κασιδόκωστας Ντούγκας Ο Τέρι Ντούγκας κι ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτση με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στην πρεμιέρα του «Good Time»

Για την επιλογή τριών παραγωγών του Fund, ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης σχολίασε:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά της συμμετοχής σε ενός τέτοιου επιπέδου φεστιβάλ με τρεις ταινίες οι οποίες θίγουν κοινωνικά θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός σε συνδυασμό με την ομοφοβία, ο φυλετικός και κοινωνικός ρατσισμός αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών».

«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια από τις παραγωγές μας,» συμπληρώνει ο Τέρι Ντούγκας. «Το γεγονός όμως ότι συνδέουμε το όνομά μας με το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Χάλι Μπέρι είναι κάτι ιδιαίτερα τιμητικό».

Το 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο πραγματοποιείται φέτος από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα: