Buzz

Πιο βιαστικά κι από τους ερευνητές! Το HBO ετοιμάζει σειρά για τον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

στα 10

Κι έχει ήδη κλείσει σκηνοθέτη, τον Ανταμ ΜακΚέι του «Vice».

Πιο βιαστικά κι από τους ερευνητές! Το HBO ετοιμάζει σειρά για τον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Αυτός μοιάζει να είναι ένας αγώνας δρόμου, κατά παράλογο τρόπο πιο επιτακτικός κι από την κούρσα ταχύτητας των ερευνητικών ομάδων για τις δοκιμές στο εμβόλιο κατά του Covid-19.

Διαβάστε ακόμη: To «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν θα βγει πρώτα στον υπόλοιπο κόσμο (και μετά στην Αμερική)

Το HBO ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια μίνι-σειρά που θ' αποτυπώνει την παγκόσμια επιστημονική κούρσα, βασισμένη σ' ένα βιβλίο έρευνας, το οποίο δενέχει κυκλοφορήσει ακόμα, έχει μόνο ανακοινωθεί και το κανάλι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα μεταφοράς του στην οθόνη. Το βιβλίο του Μπρένταν Μπορέλ λέγεται «The First Shot» και καταπιάνεται με την έρευνα αυτή καθεαυτή, με τις εταιρίες που ρισκάρουν τα πάντα για να κερδίσουν την πρωτιά, με τις προκλήσεις σχετικά με την προσβασιμότητα και την ασφάλεια. Ο Μπορέλ συνεργάζεται με τους New York Times, την Atlantic και το Wired όπου, μάλιστα, δημοσίευσε τον Απρίλιο το άρθρο «Η επιτακτική διπλωματία του παγκόσμιου "αγώνα για το εμβόλιο"».

vice 607 Ο Ανταμ ΜακΚέι με τον Κρίστιαν Μπέιλ στα γυρίσματα του «Vice»

Το βιβλίο δεν είναι ακόμα έτοιμο, το εμβόλιο ακόμα δεν υπάρχει, εκείνο όμως που υπάρχει ήδη είναι το όνομα του παραγωγού και σκηνοθέτη της μίνι-σειράς. Κι αυτός θα είναι ο Ανταμ ΜακΚέι, του «The Big Short» και του «Vice» που μας έχει συνηθίσει, ως τώρα, σ' ένα μάλλον εξυπνακίστικο καταγγελτικό ύφος. Εχοντας υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με το HBO, ο ΜακΚέι βρίσκεται κι ο ίδιος σε μεγάλες φούριες: executive producer του «Succession», παραγωγός των αγγλόφωνων «Παρασίτων», μιας σειράς για τον Τζέφρι Επσταϊν και μιας περιβαλλοντολογικής ανθολογίας με τίτλο «The Uninhabitable Earth», ολοκλήρωσε μέσα στη χρονιά, ως παραγωγός, το «Hustlers» και το «Booksmart» αλλά και, πρόσφατα, το «Eurovision» για το Netflix, για το οποίο ετοιμάζει και την ταινία που θα σκηνοθετήσει, το «Don't Look Up». Μα με τέτοιο φόρτο εργασίας, ο Ανταμ ΜακΚέι δεν θα προλάβει ούτε το εμβόλιο να κάνει, όταν, με το καλό, είναι έτοιμο.