Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο GSC 2021: Στον Γιώργο Καρβέλα για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη

στα 10

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών μόλις ανακοίνωσε το βραβείο της για το 2021!

Βραβείο GSC 2021: Στον Γιώργο Καρβέλα για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC) ψήφισε για το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας της χρονιάς και το GSC 2021 κέρδισε επάξια ο Γιώργος Καρβέλας για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Ταινία με ταινία, ο Γιώργος Καρβέλας αποκαλύπτει ότι έχει το βλέμμα ενός διευθυντή φωτογραφίας που δεν στήνει μόνο εντυπωσιακά πλάνα, αλλά εμπλουτίζει την εικόνα με απαράμιλλη ατμόσφαιρα, σωστή θερμοκρασία και συναίσθημα.

digger 607

digger 607

digger 607

Digger 607

Είχαμε γράψει στο Flix:

Σκηνοθετημένο σχεδόν σαν ένα χαμηλότονο γουέστερν, σε ένα Ελντοράντο όπου κανείς εκτός από λίγους δεν πλουτίζει, το «Digger» δοκιμάζει να χαρτογραφήσει το ενδιάμεσο ανάμεσα στο «μικρό» ενός προσωπικού δράματος και το «μεγάλο» του περιβαλλοντικού μηνύματος, σε μια ταινία που είναι τοποθετημένη σε μια μεγαλύτερη εικόνα που μπορείς ξεκάθαρα να δεις.

Γιώργος Καρβέλας 607

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών:

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών της, το Βραβείο GSC 2021 απονέμεται στον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Καρβέλα, για την κινηματογράφηση της ταινίας «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Το ΔΣ του GSC συγχαίρει τον Γιώργο Καρβέλα για τη βράβευσή του, η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Διαβάστε περισσότερα: