Industry

Στην ανοιχτή εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο πλαίσιο του Torino Film Lab

στα 10

Η ανοιχτή εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Torino Film Lab στην Ελλάδα.

Flix Team
Στην ανοιχτή εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο πλαίσιο του Torino Film Lab

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, πάνω από 400 σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, εκπρόσωποι φεστιβάλ, φοιτητές και φοιτήτριες και άλλες επαγγελματικές ειδικότητες της κινηματογραφικής κοινότητας της Ελλάδας συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (EKK) στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Torino Film Lab (TFL) στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΕΚΚ, σημειώνοντας: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεργάζεται και φιλοξενεί το Torino Film Lab στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει σκοπό να διευκολύνει τους επαγγελματίες του κινηματογράφου της χώρας μας αφενός να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία του Torino Film Lab και αφετέρου να δικτυωθούν με ανερχόμενους και καταξιωμένους διεθνείς επαγγελματίες του χώρου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και φέτος ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας».

Διαβάστε ακόμη: To Torino Film Lab στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Τορίνο Εκδήλωση Μάρτιος 2019

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια γνωριμία με τα εργαστήρια και την ευρύτερη δραστηριότητα του Torino Film Lab με έμφαση στη συμβουλευτική σεναρίου και συζητήθηκαν οι ποικίλες δημιουργικές δυνατότητες που παρέχει στους επαγγελματίες η συμμετοχή τους σε αντίστοιχα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτές του Script Lab, ενός από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του TFL, Νάντια Ντιμουσέλ (Γαλλία), Φρανζ Ρόντενκίρσεν (Γερμανία) και Φρανσουάζ Βον Ρόι (Γερμανία) και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδη, σύμβουλος σεναρίου από την Ελλάδα, με συντονίστριες τις Ιζαμπέλ Φοβέλ (Γαλλία) και Εύα Σβένστεντ Γουόρντ (Σουηδία).

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ένα masterclass για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη κοινού σε σχέση με το κινηματογραφικό έργο με τίτλο: «Audience Design – Creating Meaning» με εισηγήτρια την Τζοάνα Σολέκα (Πολωνία). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα την ουσιαστική σημασία της δημιουργίας στρατηγικών ανάπτυξης κοινού από τα πρώτα κιόλας στάδια υλοποίησης ενός κινηματογραφικού σχεδίου, με στόχο να προσελκύσουν και να ευαισθητοποιήσουν πολλές και διαφορετικές κατηγορίες κοινού να ενδιαφερθούν για το καλλιτεχνικό τους έργο.

Τορίνο Εκδήλωση Μάρτιος 2019

Η πρώτη φάση του φετινού Script Lab πρόκειται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στο Σούνιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στην εκδήλωση έκανε και την πρώτη του εμφάνιση και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που τοποθετήθηκε μόλις στις 19 Μαρτίου.

Τορίνο Εκδήλωση Μάρτιος 2019

Διαβάστε ακόμη: Καμιά αγάπη για το ελληνικό σινεμά