Industry

To Torino Film Lab στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανανεώνει τη συνεργασία του με ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα διεθνώς κινηματογραφικά εργαστήρια, το Torino Film Lab (TFL).

Flix Team
To Torino Film Lab στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωσή του, το πρώτο μέρος του φημισμένου Torino Film Lab θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2019, συνεχίζοντας έτσι μια πρακτική που φέρνει τους Ελληνες επαγγελματίες σε επαφή με το πιο δημιουργικό κομμάτι της ευρωπαϊκής και διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Script Lab 2019 μπορούν να κατατεθούν έως την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου #3: Η απέραντη μοναξιά του ελληνικού σινεμά


Διαβάστε αυτούσιο εδώ το Δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανανεώνει τη συνεργασία του με ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα διεθνώς κινηματογραφικά εργαστήρια, το Torino Film Lab (TFL).

Το Torino Film Lab ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και έκτοτε διακρίνεται για τη συνεχή και συνεπή υποστήριξη που δείχνει σε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, θέτοντας μάλιστα στο επίκεντρο κινηματογραφιστές οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας της πρώτης ή/και δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με την κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη διανομή κινηματογραφικών έργων. Ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του TFL είναι το Script Lab, του οποίου η πρώτη φάση για πρώτη φορά πέρσι τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΕΚΚ. Η περσινή παρουσία του εργαστηρίου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των 32 δημιουργών των επιλεγμένων κινηματογραφικών σχεδίων από όλο τον κόσμο – μεταξύ αυτών η Σοφία Γεργοβασίλη με το project «Mignon» - και ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικά επιτυχημένο masterclass στην ανάπτυξη σεναρίου, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 300 επαγγελματίες της ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, φοιτητές και φοιτήτριες του ευρύτερου τομέα της οπτικοακουστικής τέχνης.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης συνεργασίας, το ΕΚΚ και πάλι θα φιλοξενήσει την πρώτη φάση του Script Lab 2019 στη χώρα μας, φέτος τον Μάρτιο. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοξενίας τις μέρες του εργαστηρίου θα υλοποιηθούν ανοιχτές δράσεις που θα απευθύνονται σε όλη την εγχώρια κινηματογραφική κοινότητα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της μέγιστης ωφέλειας, αμφίδρομης επαφής και διασύνδεσης του κινηματογραφικού κόσμου της Ελλάδας με την ευρύτερη δυναμική κοινότητα καταξιωμένων εκπαιδευτών και συμβούλων του κινηματογράφου με τους οποίους συνεργάζεται το TFL. Επίσης, τo EKK έχει εξασφαλίσει την επιλογή ενός project από την Ελλάδα με απαλλαγή από το κόστος των διδάκτρων, ενώ ακόμα δύο projects που θα φτάσουν ως το τέλος της διαδικασίας επιλογής θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο σενάριό τους από τους ειδικούς στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Οι δημιουργοί των επιλεγμένων projects που θα συμμετάσχουν στο Script Lab 2019, θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου, καθώς και να διευρύνουν τις διασυνδέσεις και τη δικτύωσή τους με άλλους επαγγελματίες του χώρου σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές περιβάλλον, αφού το Torino Film Lab διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στην πολιτισμική ποικιλία των projects που συμμετέχουν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί των projects που θα επιλεγούν πρόκειται να συμμετάσχουν: α) σε 3 εβδομαδιαία residential workshops και 2 online sessions, και β) στο co-production forum TFL Meeting Event, προκειμένου να λάβουν επιπλέον εκπαίδευση σε δεξιότητες pitching.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Script Lab 2019 μπορούν να κατατεθούν έως την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Οι υποψήφιοι/ες από την Ελλάδα καλούνται να ενημερώσουν σχετικά με τις αιτήσεις τους τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο email: production@gfc.gr με την ένδειξη στο θέμα: «Συμμετοχή στο Torino Film Lab 2019». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στο παραπάνω email ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΕΚΚ (www.gfc.gr) και του Torino Film Lab (https://www.torinofilmlab.it).


Διαβάστε ακόμη: Πρώτος απολογισμός και νέα πλάνα, στη συνέντευξη Τύπου του ΕΚΟΜΕ στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης