Industry

Παρέμβαση της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ για την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Διαβάστε την παρέμβαση της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ με αφορμή τα γεγονότα στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Flix Team
Παρέμβαση της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ για την παραίτηση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Η παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που έγινε άμεσα αποδεκτή από το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προκαλέσει μια εκ νέου - την πιο ακατάλληλη στιγμή για το ελληνικό σινεμά - αναστάτωση στην κινηματογραφική κοινότητα.

Διαβάστε αναλυτικά: Το ελληνικό σινεμά να υποβάλλει, παρακαλώ, την παραίτησή του

Παρακάτω διαβάστε αυτούσια της παρέμβαση της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ:


Η παραίτηση του ΔΣ του ΕΚΚ και η άμεση αποδοχή της από το ΥΠΠΟ δημιουργεί μια ακόμη καταστροφική συνθήκη για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου.

Το ΥΠΠΟ οφείλει ΑΜΕΣΑ να διορίσει ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΔΣ στο ΕΚΚ, το οποίο να δώσει την πρωτοβουλία στον Γενικό Διευθυντή και τους Διευθυντές του οργανισμού, που το παραιτηθέν ΔΣ επέλεξε, να επανεκκινήσουν τη λειτουργία του και άρα να πάρει μπρος η παραγωγική διαδικασία που λιμνάζει εδώ και μια δεκαετία. Να δοθεί έμφαση στους εξής τομείς:

  1. Τις εκταμιεύσεις της α’ φάσης του διαγωνισμού για τον COVID 19.

  2. Την επιλογή των 50 προτάσεων από τις 100 της πρώτης φάσης, για να προχωρήσουν άμεσα 50 παραγωγές και να μπει επιτέλους μπρος η παραγωγική μηχανή που θα εξασφαλίσει εργασία για ένα πολύ μεγάλο αριθμό τεχνικών και δημιουργών.

  3. Τις εγκρίσεις των εκκρεμουσών εδώ και πάνω από δυο χρόνια προτάσεων.

  4. Τις εκταμιεύσεις που αφορούν τις εγκεκριμένες προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο ΕΚΚ με τη συνήθη διαδικασία.

  5. Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού COVID 19 που θα αφορά τους υπόλοιπους συμμετέχοντες οι οποίοι απορρίφθηκαν στην πρώτη φάση, αλλά με καθαρά επαγγελματικά κριτήρια και κριτήρια υποστήριξης και ενίσχυσης των κινηματογραφιστών, αφού αυτούς προορίζεται να ενισχύσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το ΔΣ της ΕΕΝ


Διαβάστε ακόμη: Πολλές διευκρινίσεις, όχι όμως και εξηγήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης του Υπουργείου Πολιτισμού