Buzz

«The Glorias»: η φεμινιστική ταινία για την Γκλόρια Στάινεμ έχει trailer που σηκώνει τη γροθιά του

στα 10

Τζούλιαν Μουρ, Αλίσια Βικάντερ, Τζανέλ Μονέ, Μπετ Μίντλερ: female power.

«The Glorias»: η φεμινιστική ταινία για την Γκλόρια Στάινεμ έχει trailer που σηκώνει τη γροθιά του

Η ζωή και το έργο της Γκλόρια Στάινεμ, της διάσημηες Αμερικανίδας φεμινίστριας, αποκτά την ταινία της - και μάλιστα σε σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ («Frida», «Titus», «Across the Universe»).

Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Στάινεμ ( «My Life on the Road»), και τη σεναριακή διασκευή η Τέιμορ μαζί με τη θεατρική συγγραφέα Σάρα Ρουλ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Οταν χάνεται η μπάλα: Δέκα χρόνια μετά, η Τζούλιαν Μουρ αναρωτιέται αν έπρεπε να παίξει μια λεσβία στο «The Kids Are Alright»

The Glorias poster 607

Η Αλίσια Βικάντερ και η Τζούλιαν Μουρ, δυο σκαρικές πρωταγωνίστριες, ερμηνεύουν (σε διαφορετικές ηλικίες) την συγγραφέα, δημοσιογράφο, και κοινωνική και πολιτική ακτιβίστρια, η οποία έγινε, αναγνωρισμένη από το αμερικανικό κράτος, ηγέτης και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η Βικάντερ θα ερμηνεύσει τη Στάινεμ σε ηλικία από 20 έως 40 ετών, τα χρόνια δηλαδή που διαμόρφωσαν τις απόψεις και την ιδεολογία της, ενώ η Μουρ σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν από απρόθυμη εκπρόσωπος του κινήματος μετατράπηκε σε κινητήριο δύναμη-σύμβολο της ισότητας.

Σε ρόλους ηγετικών γυναικών στο κίνημα οι Τζανέλ Μονέ, Μπετ Μίντλερ, Λορέν Τουσάντ, Μόνικα Σάντσεζ και Κίμπερλι Γκερέρο.

H ταινία κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Amazon Prime Video.

Δείτε το trailer:


Διαβάστε περισσότερα: