Buzz

Ο Γκασπάρ Νοέ ξέρει καλά γιατί το «Love» του έσκισε στο Netflix

στα 10

Και, όπως πάντα, έχει το δικό του τρόπο να το πει.

Ο Γκασπάρ Νοέ ξέρει καλά γιατί το «Love» του έσκισε στο Netflix

Ο Γκασπάρ Νοέ μόλις «ξεμπέρδεψε» μ' ένα ακόμα Φεστιβάλ Καννών, το οποίο, όμως, στάθηκε εξαιρετικά ευνοϊκό για τη νέα του ταινία. Το «Vortex» χαιρετίστηκε ως το ωριμότερο φιλμ του σκηνοθέτη, μια νέα, συγκινητική εκδοχή του έρωτα στην τρίτη ηλικία.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2021 | Το πρώτο κλιπ από το «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ μοιάζει τόσο... αντι-Νοέ

gaspar noe 607

Μιλώντας σχετικά στους New York Times, ο Γκασπάρ Νοέ μίλησε για την παλαιότερη ταινία του, το «Love» που, όταν έκανε κι αυτό πρεμιέρα στις Κάννες κι έπειτα βγήκε στα σινεμά, το 2015, δεν ενθουσίασε, στ' αλήθεια, ούτε την κριτική ούτε το κοινό. Πώς, λοιπόν, με το που το συμπεριέλαβε στην ταινιοθήκη του το Netflix, το «Love» έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας;

Ο Γκασπάρ Νοέ ξέρει την απάντηση, εκτός του ότι το Netflix είναι παντού: «Στην Αμερική και στην Ευρώπη, όποιος θέλει ν' αυνανιστεί και δεν ξέρει πού να βρει ένα περιοδικό στο σπίτι των γονιών του, βάζει απλώς Netflix και βλέπει την ερωτική ταινία που του προτείνει η πλατφόρμα. Οπότε υποθέτω πως ολόκληρος ο πλανήτης αυνανιζόταν μ' αυτή την ταινία για δυο, τρία χρόνια.» Προσγειωμένος και fun.