Buzz

Οσα (λίγα και καλά) γνωρίζουμε για το «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ

στα 10

Πρώτη αινιγματική εικόνα και πρώτες αινιγματικές λέξεις για το «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών τον Ιούλιο.

Οσα (λίγα και καλά) γνωρίζουμε για το «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ

«H ζωή είναι ένα σύντομο πάρτι που θα ξεχαστεί γρήγορα.»

Με αυτό το tagline και τη φωτογραφία του προσώπου ενός (νεκρού;) ανθρώπου κάτω από ένα σεντόνι συστήνει ο Γκασπάρ Νοέ τη νέα του ταινία που ετοιμάζεται πυρετωδώς για να κάνει την πρεμιέρα της στο 74ο Φεστιβάλ Καννών, στο νεοσύστατο τμήμα «Πρεμιέρες».

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών

vortex

Για την ταινία που είναι η ένατη που θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες για το σκηνοθέτη («Μόνος Εναντίον Ολων» το 1998, «Μη Αναστρέψιμος» το 2002, «Enter the Void» το 2009, «Love» το 2015, «Climax» το 2018 και «Lux Æterna» το 2019) γνωρίζουμε ότι σε αυτήν πρωταγωνιστούν ο Ντάριο Αρτζέντο και η Γαλλίδα ηθοποιός Φρανσουάζ Λεμπρούν - οι δύο τους στο ρόλο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Μαζί τους παίζει ακόμη και Αλεχ Λατζ, ο διάσημος - κυρίως στη Γαλλία - κωμικός, σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Καθώς πολλοί μιλούν για το giallo «Amour» με τον τρόπο του Γκασπάρ Νοέ, ας μην βιαζόμαστε καθώς ο σκηνοθέτης που λατρεύει να προκαλεί ίσως κρύβει πολλούς ακόμη άσους στο μανίκι του.

vortex

Το 74o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου