Buzz

Η Γαλλία φώναξε πως «το σινεμά είναι απαραίτητο»

στα 10

Η 15η Δεκεμβρίου θα ήταν η μέρα που στη Γαλλία θα άνοιγαν ξανά τα σινεμά. Ο κόσμος βρέθηε στους δρόμους, τα φώτα στις επιγραφές των κινηματογράφων άναψαν, αλλά οι αίθουσες έμειναν κλειστές.

Η Γαλλία φώναξε πως «το σινεμά είναι απαραίτητο»

Εκατοντάδες ηθοποιοί, σκηνοθέτες θεάτρου και κινηματογράφου, μουσικοί, τεχνικοί και κριτικοί συγκεντρώθηκαν μαζί με το ανώνυμο πλήθος στην καρδιά του Παρισιού αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης να πάρει πίσω την απόφασή της για ανοιχτά σινεμά, θέατρα και συναυλιακούς χώρους από τις 15 Δεκεμβρίου που ήταν προγραμματισμένο μέχρι και (τουλάχιστον) τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Με συνθήματα που περιστρέφονταν γύρω από τη φράση «δεν είναι απαραίτητο», προκειμένου να τονίσουν τις επιλογές της κυβέρνησης να ανοίξει άλλους τομείς της οικονομίας αλλά όχι τη ψυχαγωγία, οι διαδηλωτές υπογράμμισαν τη σημασία της τέχνης για μια υγιή κοινωνία αλλά και την αποδεδειγμένη ασφάλεια με την οποία λειτούργησαν θέατρα και κινηματογράφοι σε όλες τις φάσεις εκτός lockdown μέσα στο 2020.

Je suis non essentiel

je suis

Je suis non essentiel

Je suis non essentiel

Je suis non essentiel

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ματιέ Κασοβίτς δεν θεωρεί τις αίθουσες και το σινεμά απαραίτητα εν μέσω πανδημίας

Δείτε παρακάτω τη φωταγώγηση των κινηματογράφων αλλά και στιγμιότυπα από τις μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν στη Βαστίλλη αλλά και σε άλλα μέρη της Γαλλίας με το σύνθημα «Το σινεμά είναι απαραίτητο».

Διαβάστε ακόμη: Ξέρουμε τι προλάβατε να δείτε την περασμένη χρονιά: Ελληνικό box office του 2020