Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot κινηματογραφικές ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν την (επεισοδιακή) εβδομάδα που μας πέρασε.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

Το γεγονός της εβδομάδας δεν ήταν κινηματογραφικό. / Αλλά δεν ήταν και άσχετο με την καλλιτεχνική δημιουργία, την ελευθερία του λόγου, την κάθε έννοια λογοκρισίας και έναν πλανήτη που πλέον βρίσκεται στο ανεξέλεγχτο χάος της ανοιχτής βίας. Η πολύνεκρη επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo προκάλεσε θρήνο, παγκόσμια συγκίνηση, διεθνή οργή - άνοιγμα μιας συζήτησης γύρω από το που ακριβώς στέκεται η κοινή λογική όταν το λόγο έχει ο φανατισμός. Από το Φεστιβάλ Καννών μέχρι τον Αστερίξ και από το μεγαλύτερο ποσοστό των social media μέχρι τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ηχώ του τραγικού γεγονότος που κόστισε σε ζωές και σε όφελος της ακροδεξιάς έφτασε και μέχρι την κινηματογραφική βιομηχανία που στέκεται πλέον μπροστά στον απόλυτο φόβο της αυτολοκρισίας και σε μια ολότελα νέα εποχή για το τι μπορεί να ειπωθεί ελεύθερα και τι όχι.

Διαβάστε αναλυτικά: #JeSuisCharlie: Μεγαλύτερος κίνδυνος όλων, o φόβος και η αυτολογοκρισία

Jean Luc Godard thank you note 607

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ κάνει άνω - κάτω το Χόλιγουντ / Χωρίς να κουνήσει καν το δαχτυλάκι του ή να μετακινηθεί από το σπίτι του, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ έγινε το θέμα των ημερών στο Χόλιγουντ, όταν η Εθνική Ενωση Κριτικών βράβευσε ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το «Adieu au Langage», αγνοώντας αμερικάνικα (οσκαρικά) προϊόντα και άλλα αγαπημένα της κριτικής φέτος. Η έκφραση «Ο Γκοντάρ και να κλάσει θα του δώσουν βραβείο» έχει καταχωρηθεί ήδη ως «κλασική» και η απάντηση του ίδιου του Γκοντάρ ακόμη μια εμπρηστική πράξη ενός σπουδαίου προβοκάτορα.

Διαβάστε αναλυτικά: «Ο Γκοντάρ και να κλάσει, θα του δώσουν βραβείο!»

carol 607

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η «Carol» του Τοντ Χέινς / Οι πρώτες φωτογραφίες από το πολυαναμενόμενο «Carol» του Τοντ Χέινς πρόσφεραν λίγη Κέιτ Μπλάνσετ στους πεινασμένους ανά τον κόσμο, στην ταινία που φέρνει την Πατρίσια Χάισμιθ στον σκηνοθέτη που της αξίζει και την ηθοποιό που θα την αποθεώσει.

Διαβάστε αναλυτικά: Ετσι θα μοιάζει η Κέιτ Μπλάνσετ στην «Carol» του Τοντ Χέινς

Russell Crowe 607

Ράσελ Κρόου εναντίον Γυναικών σημειώσατε μίνι σκάνδαλο / Σε συνέντευξή του ο Ράσελ Κρόου αμφισβήτησε το αίτημα των γυναικών του Χόλιγουντ για περισσότερους καλούς ρόλους, δηλώνοντας πως οι περισσότερες συνάδελφοί του προτιμούν να παίζουν τις μπεμπέκες ακόμη και μετά τα 40 τους χρόνια. Οι δηλώσεις του (διαβάστε αναλυτικά εδώ) προκάλεσαν μίνι σκάνδαλο μέχρι τη στιγμή που η Τζέσικα Τσαστέιν αποφάσισε πως πρέπει να του απαντήσει (διαβάστε αναλυτικά εδώ) για να τον βάλει στη θέση του.

Ethan Hawke 607

Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς ποζάρουν στο φακό του Τιμ Γουόκερ / H φωτογράφηση της εβδομάδας ανήκει στο περιοδικό W και στον Τιμ Γουόκερ που μάζεψε τους οσκαρικούς πρωταγωνιστές της χρονιάς και τους απαθανάτισε ως μέρος ενός πολύχρωμου και κάπως strange τσίρκου διασημότητας και glam. H λίστα είναι μεγάλη: Μπένεντικτ Κάμπεμπατς, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Ιθαν Χοκ, Τζέσικα Τσαστέιν, Τίμοθι Σπολ, Κίρα Νάιτλι, Εϊμι Ανταμς, Μπράντλεϊ Κούπερ...

Δείτε τους όλους εδώ: Οι πρωταγωνιστές της χρονιάς στο φακό του Τιμ Γουόκερ

Impressions of a Drowned Man

Τρεις ελληνικές ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες για Ρότερνταμ / Το πολυαναμενόμενο «Οι Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου» του Κύρου Παπαβασιλείου συμμετέχει ως παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα (φωτό), το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά θα προβληθεί στο τμήμα «Bright Future» ενώ η «Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα θα προβληθεί στο τμήμα «Limelight». Καλή επιτυχία και στις τρεις ταινίες...

Διαβάστε αναλυτικά: Οι «Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου» του Κύρου Παπαβασιλείου στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ

nobody wants the night 607

Κανείς δεν θέλει μόνο μια νύχτα στη Berlinale / Κάπως στα ύπουλα ανακοινώθηκε και η ταινία που θα ανοίξει τη φετινή Belinale στις 5 Φεβρουαρίου η οποία δεν είναι άλλη από το «Nobody Wants the Night» της αγαπημένης του Φεστιβάλ Βερολίνου Ιζαμπέλ Κοσέτ.

Διαβάστε αναλυτικά: Berlinale 2015: Το «Nobody Wants the Night» της Ιζαμπέλ Κοσέτ με την Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η ταινία έναρξης

Ant-Man

O Πολ Ραντ δεν είναι και τόσο μικροσκοπικός στο τρέιλερ του «Ant-Man» / To πρώτο τρέιλερ του «Ant-Man» της Marvel ήρθε μετά από ένα μικροσκοπικό teaser και την αγωνία για το πώς ακριβώς θα μοιάζει ο Πολ Ραντ ως υπερήρωας. Τα νέα είναι ευχάριστα καθώς οι πρώτες εικόνες έρχονται για να επιβεβαιώσουν πως βρισκόμαστε σε μια ταινία λογικής «Guardians of the Galaxy» - αν και με λιγότερο fun - που χτίζει τη φήμη της με βήματα... μυρμηγκιού.

Δείτε εδώ το πρώτο τρέιλερ του «Ant-Man».

Grand Budapest Hotel 607

Στα Bafta έκλεισαν δωμάτιο στο «Grand Budapest Hotel» / Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Bafta και η ταινία του Γουες Αντερσον σάρωσε με 11 από αυτές να ηγούνται όλων των υπολοίπων. Ολα τα πιθανά οσκαρικά φαβορί είναι εδώ, μαζί με αρκετούς Βρετανούς σε μια αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου που θα γίνει η απονομή.

Διαβάστε αναλυτικά: Τα Bafta κλείνουν δωμάτιο στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Golden Globes 607

Αυτές τις Χρυσές Σφαίρες ποιος θα τις πάρει; / Η εβδομάδα κλείνει με την απονομή των 72ων Χρυσών Σφαιρών που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Beverly Hilton ξημερώματα Δευτέρας με το Flix να αναμεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβούν στην πρώτη μεγάλη τελετή βραβείων της χρονιάς.

Διαβάστε αναλυτικά: Χρυσές Σφαίρες 2015: τα 10 σίγουρα βραβεία