Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Το «Nobody Wants the Night» της Ιζαμπέλ Κοσέτ με την Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η ταινία έναρξης

στα 10

Τοποθετημένη στην Γροιλανδία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία σκιαγραφεί «το πορτρέτο δυο γυανικών σε ακραίες συνθήκες».

Berlinale 2015: Το «Nobody Wants the Night» της Ιζαμπέλ Κοσέτ με την Ζιλιέτ Μπινός θα είναι η ταινία έναρξης

Επιστρέφοντας για έκτη φορά στο φεστιβάλ, με πιο πρόσφατη την συμμετοχή της στο διαγωνιστικό τμήμα με το «Yesterday Never Ends» το 2013, η Ισπανή σκηνοθετης παίρνει αυτή τη φορά την πιο ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της 65ης Berlinale.

To « Nobody Wants the Night» είναι μια ταινία εποχής που διαδραματίζεται στην Γροιλανδία το 1908, έναν απομονωμένο, παγωμένο τόπο, στον οποίο μια ομάδα από θαρραλέες γυναίκες και φιλόδοξους άντρες, θα ρισκάρουν τα πάντα για την αγάπη και την δόξα.

Μείνετε συντονισμένοι στο ειδικό τμήμα του Flix για τη Berlinale 2015 που ανανεώνεται συνεχώς, προκειμένου να ζήσετε το 65ο Φεστιβάλ Βερολίνου σαν να ήσασταν εκεί.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Τζόζεφιν Πίρι μιας περήφανης, αποφασισμένης, αλλά και αφελούς γυναίκας που είναι ερωτευμένη με τον εξερευνητή Ρόμπερτ Πίρι, ο οποίος προτιμά την ερημιά του Αρκτικού κύκλου από την θαλπωρή του σπιτιού τους.

nobody wants the night 607

Η αγάπη της θα την κάνει να διακινδυνεύσει τα πάντα, ακόμη και την ζωή της για να τον ακολουθήσει, όμως εκείνος περιμένει παιδί από μια άλλη γυναίκα την θαρραλέα και σεμνή Αλάκα, που τον αγαπά επίσης.

Διαβάστε ακόμη: [Berlinale 2015: Οι 20 ταινίες που περιμένουμε να δούμε σαν τρελοί!](https://flix.gr/news/berlinale-2015-most-anticipated-films.html}

Στην ισπανο-γαλλικο-βουλγάρικη συμπαραγωγή τον βασικό ρόλο κρατά η Ζιλιέτ Μπινός ενώ συμπρωταγωνιστούν η Γιαπωνέζα Ρίνκο Κινκούτσι και ο Γκάμπριελ Μπερν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ, το φιλμ της Κοσέτ «σκιαγραφεί ένα εντυπωσιακό και οξυδερκές πορτρέτο δυο γυναικών σε ακραίες συνθήκες και όπως φαίνεται από το πρώτο τρέιλερ που μπορείτε να δείτε παρακάτω πρόκειται μάλλον για την πιο «mainstream» Κοσέτ που έχουμε δει ποτέ.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Διαβάστε ακόμα: