Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Το Φεστιβάλ Βερολίνου βλέπει τηλεόραση

στα 10

Επιβεβαιώνοντας πως η «μικρή οθόνη» δεν είναι πια καθόλου μικρή σε ματιά και φιλοδοξίες, ένα από το μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, παίρνει το... τηλεκοντρόλ.

Berlinale 2015: Το Φεστιβάλ Βερολίνου βλέπει τηλεόραση
Bloodline

Δεν είναι μόνο ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο φεστιβάλ του Sundance (το οποίο φέτος ανοίγεται επίσης στις τηλεοπτικές σειρές) που βλέπει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο μια καινούρια προοπτική και μια διέξοδο για δημιουργικές φωνές που δεν βρίσκουν ίσως την ελευθερία που θα ήθελαν στο σινεμά.

Η Berlinale φέτος, για πρώτη φορά οργανώνει ένα διήμερο special event στο οποίο θα προβάλλει επεισόδια από τηλεοπτικές σειρές από όλο τον κόσμο, αλλά κι επίσης για πρώτη φορά, εκτός από ταινίες, το τμήμα της αγοράς του φεστιβάλ το European Film Market θα συμπεριλάβει και τηλεοπτικό προϊόν, δίνοντας την δυνατότητα στους τηλεοπτικούς παραγωγούς να προωθήσουν εκεί το προϊόν τους και κάνοντας το EMF πλέον ελκυστικό και στον κόσμο της τηλεόρασης.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2015: 19 ταινίες για τη Χρυσή Αρκτο

blue eyes tv series 607 -Blue Eyes-

Ανάμεσα στις σειρές που θα συμμετάσχουν σε αυτό το special πρόγραμμα του φεστιβάλ, συναντάμε το αμερικάνικο «Bloodline» που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Netflix σε λίγους μήνες, το spin off του «Breaking Bad», «Better Call Saul», αλλά και μια νέα Δανέζικη σειρά από τους δημιουργούς του «Borgen», το «Follow the Money», την οποία σκηνοθετεί ο Περ Φλι και είναι τοποθετημένη στον κόσμο των τραπεζών και του χρήματος.

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2015: H Νικόλ Κίντμαν είναι η «Queen of the Desert» για τον Βέρνερ Χέρτσογκ

Φορτισμένες με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα είναι και οι υπόλοιπες σειρές που αποτελούν το πρόγραμμα, το ιταλικό πολιτικό θρίλερ «1992», το «Blue Eyes» από τη Σουηδία και το «False Flag» από το Ισραήλ.

blochin tv series 607

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης και δυο Γερμανικές σειρές το «Blochin – The Living and the Dead», του Ματίας Γκλασνερ (της «Ελεύθερης Βουλησης») το οποίο ακολουθεί τον κεντρικό του ήρωα σε έναν λαβύρινθο πολιτικής ίντριγκας και προσωπικών μυστικών στο Βερολίνο του σήμερα και το «Deutschland 83» των Ανα και Γιοργκ Βίνγκερ που έχει σαν ήρωα έναν άπειρο ανατολικογερμανό κατάσκοπο ο οποίος αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή στην Δυτική Γερμανία στην αρχή της δεκαετίας του 80. Τα πέντε πρώτα επεισόδια της σειράς είναι σκηνοθετημένα από τον Εντουαρντ Μπέργκερ του οποίου το «Jack» είδαμε πριν λίγο καιρό και στις Ελληνικές αίθουσες!

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.