Buzz

Η «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει για μια στοιχειωμένη προβολή στην Αθήνα

στα 10

Το Flix it παρουσιάζει την αυθεντική «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ από το 1978 στην πιο στοιχειωμένη προβολή του φετινού Halloween.

Flix Team
Η «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει για μια στοιχειωμένη προβολή στην Αθήνα

Ηταν 1978 όταν ο Τζον Κάρπεντερ αποφάσισε, χωρίς budget, χωρίς ουσιαστικά αναγνωρίσιμα ονόματα και χωρίς την υποστήριξη κάποιου στούντιο, να κάνει μια ταινία που βασίστηκε μόνο στη δύναμη της ιδέας της, πραγματοποιήθηκε κυρίως λόγω της ευρεσιτεχνίας και επιμονής των συντελεστών της και ήρθε να συναντήσει την πρωτοφανή διαπίστωση ότι καμία ταινία μέχρι τότε στην ιστορία του σινεμά δεν είχε χρησιμοποίησει τη λέξη «Halloween» στον τίτλο της.

Ο,τι ακολουθήσε είναι σχεδόν η ίδια η ιστορία του κινηματογραφικού τρόμου όπως τον γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, 40 χρόνια μετά, με τη νέα «Νύχτα με τις Μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν να συνομιλεί απευθείας με το αριστούργημα του Τζον Κάρπεντερ.

Διαβάστε πώς γεννήθηκε ο θρύλος: Στη «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ, ο Μπαμπούλας λέγεται απλά Μάικλ Μάιερς

Halloween 1987

Το Flix it, στην πρώτη του προβολή γι' αυτή τη σεζόν, επιστρέφει στο μύθο και προβάλλει τη «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ, όπως αυτή επανακυκλοφορεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με αφορμή τη νέα ταινία του Ντέβιντ Γκόρντον Γκριν.

Ανήμερα του φετινού Halloween, στις 31 Οκτωβρίου, το Ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Πλατεία Ομονοίας μεταμορφώνεται στο ιδανικό σκηνικό για την πιο στοιχειωμένη προβολή που ζήσατε ποτέ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, οι θέσεις όμως είναι περιορισμένες για μια και μόνο προβολή στην Ελλάδα, ακριβώς στις 21:00. Στείλτε e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Για τη Νύχτα με τις Μάσκες του Τζον Κάρπεντερ» για να μπείτε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή και για το πώς θα διεκδικήσετε προσκλήσεις εδώ.


Ταυτόχρονα με την προβολή και φυσικά αμέσως μετά πηγαίνουμε όλοι μαζί στο πάρτι θεσμό του six d.o.g.s. A Spooktacular Halloween Night #7, με all-night-all-around μουσικές από #μόνο_ντέκα + Matina Sous Peau, Best Costume Contest by attrattivo - the alternative choice, Κλόουνς τρομακτικούς από το Portland, Horror Photo Booth να βάζετε τις φάτσες σας να βγαίνετε #σέλφιζ και το περίφημο αχνιστό Halloween Cocktail.

Halloween