Buzz

Τι να δούμε σήμερα; Το Flix προτείνει…

στα 10

H καραντίνα συνεχίζεται, το Flix σας βοηθάει να διαλέξετε τι να δείτε από όλα όσα κυκλοφορούν εκεί έξω.

Flix Team
Τι να δούμε σήμερα; Το Flix προτείνει…

Ταινίες που βρίσκονται νόμιμα στο διαδίκτυο, πρεμιέρες σε ψηφιακές πλατφόρμες, μικρού μήκους φιλμ που συστήνουν νέα ταλέντα και τηλεοπτικές σειρές που δεν προλάβαμε να δούμε, ένας ολόκληρος κόσμος θεάματος για τις μέρες που είμαστε στο σπίτι.


#menoumespiti | Ολες οι προτάσεις του Flix για καλό σινεμά και τηλεόραση τις μέρες της καραντίνας



Tales from the Loop του Ναθάνιελ Χάλπερν

Βασισμένη στους πίνακες και τους κόσμους που δημιουργεί μέσα από αυτούς ο σουηδός καλλιτέχνης Σίμον Στάλνχαγκ, το Tales from the Loop είναι μια συναρπαστική, ράθυμη ρετροφουτουριστική σειρά που είναι ίσως αυτό ακριβώς που πρέπει να δείτε σε μέρες σαν αυτές όπου όλα μοιάζουν εκτός χρόνου. Η ιστορίες των κατοίκων μιας μικρής αμερικανικής πόλης όπου όλα κινούνται στον ρυθμό μιας ερευνητικής μονάδας που έχει χτίσει από κάτω της ένας ιδιοφυής επιστήμονας, χτίζουν μια σειρά που η τεχνολογία δίνει τον τόνο, αλλά που στο κέντρο της βρίσκονται μόνο ανθρώπινες και βαθιά υπαρξιακές αναζητήσεις. Η σειρά παίζει τώρα στο Amazon Prime

μάγος της αθήνας 607

Ο Μάγος της Αθήνας του Αχιλλέα Μαδρά

Μια από τις πρώτες ελληνικές ταινίες, που ξεκίνησε να γυρίζεται το 1922 με τίτλο «Η Τσιγγάνα της Αθήνας» για να ολοκληρωθεί το 1931. Η πρωτόλεια αυτή ταινία αποτελεί μια πρωτόγνωρη μείξη ειδών: ρομαντική κωμωδία, τραγικό ρομάντσο, ημερολόγιο ταξιδιού που εκθειάζει την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Ο ίδιος ο Μαδράς πρωταγωνιστεί ως ακαταμάχητος τσιγγάνος-βιολιστής που μαγεύει τη Φρίντα Πουπελίνα. Δείτε την ταινία στη σελίδα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος από την Τρίτη 14 Απριλίου στις 20:00

Οντως Φιλιούνται; 607

Οντως Φιλιούνται; του Γιάννη Κορρέ

Αν νομίζετε ότι το είδος της ρομαντικής κομεντί ειναι κάτι που δεν ευδοκιμεί στην Αθήνα (ή στο ελληνικό σινεμά) τότε δεν έχετε δει το ντεμπούτο του Γιάννη Κορρέ που τολμάει να γίνει η πειραγμένη ρομαντική κομεντί μιας γενιάς. Με αυτοπεποίθηση, χιούμορ και εκείνη την απελευθερωτική αίσθηση πως ό,τι είναι προβληματικό είναι από τη σωστή οπτική γωνία χαριτωμένο. Η ταινία παίζει τώρα στο Cinobo.


The Hitch-Ηiker της Αϊντα Λουπίνο

Μια από τις ελάχιστες γυναίκες σκηνοθέτες στην εποχή των χολιγουντιανών στούντιο, η Αϊντα Λουπίνο γύρισε μια σειρά από ταινίες που άνοιξαν τον δρόμο για ένα ανεξάρτητο σινεμά που δεν θα έβρισκε την φωνή του παρά αρκετές δεκαετίες αργότερα. Το «The Hitch-Hiker», το μοναδικό νουάρ σκηνοθετημένο από γυναίκα είναι «η ιστορία ενός άντρα, ενός πιστολιού κι ενός αυτοκινήτου» και πραγματικα δεν χρειάζεται να ξέρετε τίποτα παραπάνω για να απολαύσετε μια ταινία γεμάτη ένταση που παραμένει μοντέρνα ακόμη και σήμερα. Δείτε τη ολόκληρη στο βίντεο πιο πάνω.


The Slaughter Rule των Αντριου Σμιθ κι Αλεξ Σμιθ

Μια από τις πρώτες ταινίες που ανέδειξαν το ταλέντο του Ράιαν Γκόσλινγκ απέναντι σε συμπρωταγωνιστές όπως (ο πάντα υπέροχος) Ντέιβιντ Μορς, η Κλέα ΝτιΒαλ και η Εϊμι Ανταμς, το «The Slaughter Rule», είναι ένα φιλμ που θα άξιζε μεγαλύτερης αναγνώρισης. Μια σύνθετη και βαθιά coming of age ιστορία για την απώλεια και την ενηλικίωση που προβλήθηκε στο διαγωνιστικό του Sundance το 2002 και που αξίζει να ανακαλύψετε έστω και το 2020. Δείτε το ολόκληρο στο βίντεο πιο πάνω.

Δείτε εδώ περισσότερες επιλογές