Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες. Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Ιστορίες Από το Δάσος με τις Καστανιές του Γκρέγκορ Μπόζιτς

Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάπου στα σύνορα μεταξύ Γιουκοσλαβίας-Ιταλίας, σε ένα δάσος σε πλήρη αποσύνθεση, ένας σπαγγοραμένος ηλικιωμένος ξυλουργός και μια μοναχική κοπέλα που πουλάει κάστανα, συναντιόνται, ανταλλάσσουν αναμνήσεις από το παρελθόν και συζητούν για το μέλλον, σε ένα συγκινητικό φόρο τιμής στην απώλεια ενός τρόπου ζωής. Δείτε την «Ιστορίες Από το Δάσος με τις Καστανιές» δωρεάν στην πλατφόρμα Cinesquare στο πλαίσιο του 33ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.


The Fantastic της Μάγια Μπλέφιλντ

Το The Fantastic είναι μια ταινία για την αντιμετώπιση του άγνωστου και τη σχέση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Η ταινία βασίζεται σε συνεντεύξεις με εξόριστους Βορειοκορεάτες, οι οποίοι περιγράφουν πώς φαντάζονταν να είναι ο έξω κόσμος με βάση την εμπειρία τους να βλέπουν λαθραίες ταινίες φαντασίας από τη Δύση. Εναλλάσσοντας πλάνα ντοκιμαντέρ και οπτικά εφέ, η ταινία εγείρει το ερώτημα για το πώς ορίζεται η πραγματικότητα και σε τι θέλουμε να πιστέψουμε. Το The Fantastic αντιστρέφει το σκηνικό όπου οι δυτικοί παρακολουθούν την καθημερινή ζωή ενός κλειστού κράτους. Σε αυτήν την ταινία, οι Βόρειοι Κορεάτες κατευθύνουν την περιέργειά τους στον έξω κόσμο και φαντάζονται πώς είναι η ζωή στις δυτικές χώρες. Για τη δημιουργία του The Fantastic δε χρησιμοποιήθηκε αρχειακό υλικό.Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο Eθνογραφικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας


Lessons of Love της Κιάρα Καμπάρα

Ο Γιούρι είναι 30 ετών και δεν είχε ποτέ κοπέλα. Δουλεύει με τον πατέρα του σε μια μικρή φάρμα στο εγκαταλελειμμένο ορεινό χωριό τους. Σε μια προσπάθεια να σωθεί από τη μοναξιά του, ο Γιούρι αποφασίζει να φύγει και να μετακομίσει στην κοντινή πόλη. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κιάρα Καμπάρα που σπούδασε Φιλοσοφία και Σινεμά στο Μιλάνο και εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη. Το «Lessons of Love» συμμετείχε στο πρόγραμμα Biennale College Cinema του Φεστιβάλ Βενετίας. Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο Artekino Festival


Ντελφίν του Γκασπάρ Σουέρ

Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Και σίγουρα δεν είναι εύκολη για τον Ντελφίν, ένα 11χρονο αγόρι, που ζει μόνο με τον πατέρα του στα χέρσα και λασπωμένα περίχωρα μιας μικρής πόλης στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας, ο Ντελφίν ξυπνάει νωρίς κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά, αποκοιμιέται στην τάξη, πάει να μαζέψει βατράχια με τους φίλους του, κατασκοπεύει μια νεαρή δασκάλα για την οποία νιώθει μια απροσδιόριστη έλξη που δεν μπορεί να κατανοήσει και εν τη απουσία του πατέρα του αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ξανά και ξανά τον χρεοσυλλέκτη που απειλεί με έξωση. Μα πάνω απ’ όλα ο Ντελφίν θέλει να συμμετάσχει στην παιδική ορχήστρα που σχηματίζεται στο γειτονικό χωριό. Ο ηλικιωμένος μουσικοδιδάσκαλός του τού έχει μάθει να παίζει γαλλικό κόρνο και ο Ντελφίν θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εμφανιστεί στην ακρόαση. Αυτό θα σημάνει μια περιπέτεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του. Η ταινία προβάλλονται δωρεάν στο 23ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου

Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων και ένα ζευγάρι σε μια καλοκαιρινή ημέρα στην Αθήνα. Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο κανάλι της Βουλής.

Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.