Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 8 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 8 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


1968

1968 του Τάσου Μπουλμέτη

Σαν κινηματογραφικός όρος, ο νεολογισμός docufiction, που αφορά έναν συνδυασμό ντοκουμέντων και μαρτυριών με μικροϊστορίες ολότελα επινοημένες, είναι νεώτερος του docudrama, που έχει ραδιοφωνική βασικά καταγωγή και αφορά κυρίως την τηλεόραση στον τρόπο που δραματοποιεί κομμάτια του υπό καταγραφή γεγονότος ή της υπό παρατήρηση καθημερινότητας. Σαν τεχνοτροπία, ωστόσο, έχει ιστορία μακρά, που ξεκινά από τον πάπα του λαογραφικού ντοκιμαντέρ Ρόμπερτ Φλάχερτι και περνά από τον ιταλικό νεορεαλισμό και τον Ζαν Ρους για να φθάσει μέχρι τον Αμπάς Κιαροστάμι. Χωρίς να αμφισβητούν την αξία των παραπάνω, θεωρητικοί του σινεμά έχουν εντούτοις εκφράσει ανά τις δεκαετίες τις επιφυλάξεις τους για το «ήθος» τούτης της τεχνοτροπίας, που προϋποθέτει τη «μυθοποίηση» ενός συμβάντος ή μιας καθημερινότητας ενίοτε σε βαθμό που μύθος και πραγματικότητα να μην διαχωρίζονται.

Για να αποφύγει τούτο τον σκόπελο, ο Τάσος Μπουλμέτης, που ανέλαβε αρχικά να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό της ΚΑΕ ΑΕΚ πάνω στην κόντρα στις πιθανότητες, εμβληματική για τον ελληνικό αθλητισμό νίκη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ επί της Σλάβια Πράγας στον τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου πρωταθλητριών τον Απρίλιο του 1968, αλλά επέμενε να το διανθίσει με μυθοπλαστικά στοιχεία εν είδη docufiction, προσπάθησε να κάνει όσο το δυνατόν πιο διακριτά τα όρια μεταξύ του πραγματικού και του επινοημένου. Να ξεχωρίζουν εξαρχής, δηλαδή, στην εντύπωση του θεατή, το αρχειακό υλικό και οι μαρτυρίες των επιζώντων του ιστορικού συμβάντος (μεταξύ άλλων οι Ζούπας, Τρόντζος, Τσάβας, Λαρεντζάκης, Ζίντεκ, αλλά και ο θρυλικός αθλητικογράφος και εκφωνητής Βασίλης Γεωργίου) από τα σκετς του εκτελούντος την «περιμετρική» λεωφορείου τη σημαδιακή βραδιά, του μπουζουκτζίδικου της εποχής, του υποσχεμένου γάμου, του προποτζίδικου με τους ΑΕΚτζήδες θαμώνες, του αγχωμένου εργολάβου κηδειών.

Ο Τάσος Μπουλμέτης συνεχίζει τον περίπατο στον ελληνικό ιστορικό χρόνο εισηγούμενος στα ελληνικά κινηματογραφικά κιτάπια ένα υβρίδιο πρωτόγνωρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1,

Thomas Crown

Υπόθεση Τόμας Κράουν (The Thomas Crown Affair) του Τζον ΜακΤίρναν

Ο εκατομμυριούχος Τόμας Κράουν, που λατρεύει τον κίνδυνο και τις δυνατές συγκινήσεις, βάζει στόχο να κλέψει ένα πανάκριβο πίνακα από το καλύτερα φυλασσόμενο μουσείο του Μανχάταν. Σύντομα όμως στα πόδια του θα μπλεχτεί η γοητευτική ασφαλιστική πραγματογνώμονας Κάθριν Μπάνινγκ έτοιμη να του κλέψει την καρδιά...

Ριμέικ της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας του 1968 του Νόρμαν Τζούισον (τότε με τους Στιβ ΜακΚουίν και Φέι Ντάναγουεϊ) με τους Πιρς Μπρόσναν και Ρενέ Ρούσο, σε ένα απολαυστικό και σέξι ανθρωποκυνηγητό.

Η ταινία προβάλλεται στο OPEN στις 21.00.

Comrade Drakulitch

Σύντροφος Δράκουλιτς (Comrade Drakulitch) του Μαρκ Μπότζαρ

Το ψυχροπολεμικό θρίλερ ενώνεται με τη μυθολογία των βαμπίρ, σε μια απολαυστική και θεότρελη σάτιρα των κατασκοπικών ταινιών, όπου ο εχθρός δαγκώνει και τα σύγχρονα όπλα αντικαθίστανται με σκόρδα. Στην Ουγγαρία της δεκαετίας του ‘70, ο σύντροφος Φαμπιάν, ήρωας της επανάστασης στην Κούβα,έρχεται στη χώρα για να προωθήσει καμπάνια αποστολής αίματος στο Βιετνάμ. Όμως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον θεωρητικά βετεράνο σύντροφο: μοιάζει με τριαντάρη, δείχνει cool και οδηγεί μια φοβερή Mustang. Ενα νεαρό ζευγάρι της μυστικής αστυνομίας αναλαμβάνει να τον παρακολουθεί και μπλέκει τα προβλήματα της σχέσης του με το μυστικό της νεότητας του Φαμπιάν.

Σουρεαλιστική κωμωδία και τολμηρή σάτιρα που χρησιμοποιεί το σινεμά είδους για να μιλήσει για τα βαμπίρ της πολιτικής που μάς έχουν πιει το αίμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Cinobo.

salmon

Ψαρεύοντας Σολομούς στην Υεμένη (Salmon Fishing in the Yemen) του Λάσε Χάλστρομ

Ο Δρ. Αλφρεντ Τζόουνς είναι ο χαρακτηριστικός τρελοεπιστήμων ιχθυολόγος, που ζει όλη του τη ζωή μέσα στο μυαλό του, αδέξιος στην καθημερινότητα. Η Χάριετ είναι οικονομολόγος σε εταιρεία επενδύσεων, νέα, όμορφη και δυναμική. Οι δυο τους θ’ αναλάβουν να πραγματοποιήσουν το όραμα ενός Σεΐχη της Υεμένης, να μετατρέψουν ένα μέρος της ερήμου σε ποταμό, όπου θα κολυμπήσουν 10.000 σολομοί, έτοιμοι για ψάρεμα! Το μεγαλόπνοο σχέδιο εξυπηρετεί ιδιαίτερα και τη βρετανική κυβέρνηση, που αναζητά πάση θυσία ένα θετικό publicity op μεταξύ του βασιλείου και της μέσης ανατολής. Μόνο που οι σολομοί, οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες και… ο έρωτας, έχουν αντίθετη άποψη.

Βασισμένο στο ομώνυμο best - seller του Πολ Τόρντεϊ, ένα ρομαντικό δράμα για όλα όσα μοιάζουν αδύνατα και όμως είναι δυνατά. Από τον σκηνοθέτη του «Chocolat» και τον σεναριογράφο του «Slumdog Millionaire». Με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Εμιλι Μπλαντ και Κριστίν Σκοτ Τόμας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2.

Tina 607

Τίνα (Tina) των Νταν Λίντσεϊ, Τι Τζέι Μάρτιν

Η απόλυτη ωδή σε μια παγκοσμίου φήμης σταρ, και ταυτόχρονα το τρυφερό πορτρέτο μιας γυναίκας που ξεπέρασε ακραίες δυσκολίες προκειμένου να διαμορφώσει την καριέρα, την ταυτότητα και την κληρονομιά της με τους δικούς της όρους. Από την αρχή της πορείας της ως βασίλισσας της R&B ως τις περιοδείες που έσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης τη δεκαετία του 1980, η Τίνα Τέρνερ σηκώνει την αυλαία και μας προσκαλεί στην ιδιωτική της σφαίρα. Η ταινία, αποκαλύπτοντας τους πιο μύχιους αγώνες και τις προσωπικές της στιγμές της Τέρνερ, συνιστά μια ανεπανάληπτη, συγκλονιστική μαρτυρία για μια από τις σπουδαιότερες αγωνίστριες της σύγχρονης μουσικής. H ταινία άνοιξε το πρόσφατο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στο Vodafone TV, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

Creepshow

«Creepshow» - Δεύτερος Κύκλος

Ολα ξεκινούν και τελειώνουν στο διάσημο κόμικ Creepshow. Μέσα από τις σελίδες του ξεπηδούν ιστορίες από έναν άλλον κόσμο, τρομακτικές, διασκεδαστικές, κάθε επεισόδιο - μια ιστορία που θυμάσαι για καιρό. Στα νέα επεισόδια θα δούμε επτά νέες αυτοτελείς ιστορίες τρόμου με νέους πρωταγωνιστές που έχουν τη δική τους διαδρομή στον τηλεοπτικό τρόμο. Ανάμεσά τους την Ανα Καμπ (από το «Pitch Pefrect») και τον Ανταμ Πάλι (από το «The Mindy. Project») στο «Shapelifters Anonymous» για μια άτυχη ψυχή που απευθύνεται σε support group για… λυκάνθρωπους, αλλά και τον Κιθ Ντέιβιντ («The Thing»), την Ασλεϊ Λόρενς («Hellraiser») και τον Τζος ΜακΝτέρμιτ («The Walking Dead») στο «Pesticide» στο οποίο ένας εξολοθρευτής εντόμων κάνει μια αμφιλεγόμενη διαπραγματευτική συμφωνία. Το «Creepshow» είναι δημιούργημα του, γνωστού από την διάσημη σειρά «The Walking Dead», Γρκεγκ Νικοτέρο και βασίζεται στην ομότιτλη θρυλική ταινία του Τζορτζ Ρομέρο από το 1982. Ανακηρύχτηκε δίκαια νέα σειρά τρόμου με την υψηλότερη βαθμολογία στις κριτικές, για το 2019, όταν λανσαρίστηκε ο 1ος της κύκλος.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο, την Κυριακή 4 Ιουλίου, στο COSMOΤΕ SERIES HD. Στη συνέχεια κάθε εβδομάδα θα προβάλλεται ένα επεισόδιο, κάθε Κυριακή, στις 22.00. Ομως όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο COSMOTE TV PLUS μετά την προβολή τους. Ο 1ος κύκλος είναι ήδη διαθέσιμος στην υπηρεσία.

Buean Visa

Buena Vista Social Club του Βιμ Βέντερς

Μια ξεσηκωτική γνωριμία με παλαίμαχους μουσικούς κουβανικής τζαζ, οι οποίοι ενώνουν της δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ράι Κούντερ και ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους, για συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική.

Το υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ φιλμ του Βιμ Βέντερς που αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και αναζωπύρωσε τη λατρεία για τη μουσική και τους μουσικούς της Κούβας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.