Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


blonde

Blonde του Αντριου Ντόμινικ

H ταινία επαναπροσδιορίζει με τόλμη τη ζωή μιας από τις πιο διαχρονικές γυναίκες του Χόλιγουντ, της Μέριλιν Μονρόε. Από την ασταθή παιδική της ηλικία ως Νόρμα Τζιν, μέσα από την άνοδό της στα αστέρια και τις ρομαντικές της περιπτύξεις, το “Blonde” θολώνει τις γραμμές των γεγονότων και της φαντασίας για να εξερευνήσει τον διαχωρισμό εκείνον μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού εαυτού της.

Το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε δια χειρός Αντριου Ντόμινικ θα διχάσει και θα συζητηθεί για όλους τους σωστούς, αλλά και όλους τους λάθος λόγους. Ο σημαντικότερος είναι η ερμηνεία της Ανα Ντε Αρμας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Nocturnal Animals 607

Νυκτόβια Πλάσματα (Nocturnal Animals) του Τομ Φορντ

Η ιστορία παρακολουθεί τη Σούζαν, μια ατμοσφαιρική κοκκινομάλλα γυναίκα, γκαλερίστα, μοναχική, επιτυχημένη στη δουλειά της, αποτυχημένη σ’ έναν ψυχρό κι αδιέξοδο γάμο. Η Σούζαν αρχίζει να διαβάζει τις νύχτες, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί, το χειρόγραφο που της έστειλε ο πρώην άντρας της, συγγραφέας, το οποίο και της αφιερώνει. Είναι μια ανελέητη ιστορία τρόμου, βίας και απώλειας, στο γεμάτο machismo Τέξας, εκεί όπου το έγκλημα και η τιμωρία αλλάζει αντρικά χέρια.

Ο Τομ Φορντ επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά το «A Single Man», με μια ταινία - για την ακρίβεια δύο - φτιαγμένες από νύχτα, τρόμο, στιλ, επιθυμία και μελαγχολία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

the birds

Τα Πουλιά (The Birds) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Η Μέλανι Ντάνιελς είναι μία γυναίκα της καλής κοινωνίας, που έχει μάθει να αποκτά ό,τι θέλει. Όταν συναντά τον δικηγόρο Μιτς Μπρένερ σε ένα μαγαζί με ζώα, εκείνος της σκαρώνει μια φάρσα, την οποία εκείνη αποφασίζει να του ανταποδώσει. Η Μέλανι ταξιδεύει μια ώρα μακριά από το Σαν Φρανσίσκο, στο Μποντέγκα Μπέι, όπου ο Μιτς περνάει τα Σαββατοκύριακα του σε μια έπαυλη που βρίσκεται στο νησάκι μέσα στον κόλπο απέναντι από την πόλη, με την μητέρα του Λίντια και με τη μικρή του αδελφή Κάθι. Η άφιξή της στο Μποντέγκα Μπέι, συνοδεύεται από μια παράξενη αλλαγή στη συμπεριφορά των πουλιών της περιοχής. Σύντομα, σμήνη πουλιών όλων των ειδών αρχίζουν να επιτίθονται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς καμία αιτία και η επιβίωση αποτελεί τη μοναδική προτεραιότητα.

Μπορεί να μην είναι μέσα στην πρώτη τριάδα των αριστουργημάτων του Αλφρεντ Χίτσκοκ. Μπορεί τα ειδικά της εφέ να φαντάζουν πλέον ξεπερασμένα. Παραμένει όμως αξεπέραστη η ικανότητα του μάστορα του σασπένς να κατασκευάζει επιδερμίδες νοημάτων, υπαινιγμών και συμβολισμών ενώ ταυτόχρονα σου παγώνει το αίμα... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

Black Panther 607

Black Panther του Ράιαν Κούγκλερ

Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T'Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Η πλέον επιτυχημένη εμπορικά και καλλιτεχνικά ταινία της Marvel, με τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν στο ρόλο του Μαύρου Πάνθηρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

saving private ryan

Η Διάσωση Του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Harmonium 607

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία προβάλλεται σε streaming στο Viva.gr

ρεμπέτικο

Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη

Η ζωή μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου από τη γέννησή της στην Σμύρνη το 1917 μέχρι τον θάνατό της στην Αθήνα του 1956.

Μέσω του Ρεμπέτικου ο Κώστας Φέρρης διασχίζει την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, για να φθάσει μέχρι τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς